CESNÁRIK, M. Posouzení informačního systému firmy a návrh změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Koch, Miloš

Otázka: je možné některé přínosy vyčíslit finančně, a pokud ano, které, a jaké jsou

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kindlová, Dita

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Pro zálohovací řešení autor zvolil firmu Xopero, avšak proces výběru (průzkum trhu, parametrizaci, filtraci atd.) v práci neuvádí přestože na trhu je k dispozici velké množství firem poskytujících stejné nebo podobné služby. Obdobně pak volba NAS a SSD. Výběr se zdá náhodný a tedy nepodložený.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Autor popisuje dvě varianty zálohování dat, dále však už výběr neprovádí a v ekonomickém zhodnocení uvádí obě varianty, přestože pro pojištění nedostatku, které vyplynulo z analýzy portálem Zefisem, stačí pouze jedno. Předmětné firmě tak jsou zbytečně navýšeny náklady. Autor zmiňuje, že "Nie je jasne stanovené kto, kedy, aké dáta a kam sa majú zálohovať." - což je právě úkol řešitele této práce a proces výběru by měl být uveden. Žádný z přínosů není kvantifikován. Nabízí se srovnání s dopadem v případě naplnění bezpečnostního rizika nebo srovnání předpokládané časové úspory po zavedení ne-bezpečnostních návrhů řešení aj.
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Na str. 29 diagram je orientovaný na šířku. Zasahuje až do okrajů stránky a přesto je obsah prvků těžko čitelný. V takovém případě by bylo vhodné otočit stránku dokumentu na šířku. Na čitelnost textu je třeba dát pozor i v dalších grafických prvcích s důrazem na čitelnost vnitřního textu - např. SWOT.
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124795