SEDLÁK, M. Návrh elektronického obchodu pro zahradnickou firmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Luhan, Jan

Práce je zpracována na uspokojivé úrovni. Hlavní cíl v podobě návrhu elektronického obchodu pro konkrétní subjekt byl naplněn z hlediska funkčního prototypu, avšak v některých aspektech je jeho přímá použitelnost limitována. V samotné práci je patrná snaha o systematický přístup k řešení dané problematiky. Dílčí části mají logickou návaznost a směřují k vytyčenému cíli, avšak v řadě aspektů by mohly být více rozpracovány (analýzy SWOT, SEO, funkční výběr hostingu, funkční aspekty, bezpečnost, ...). V práci by rovněž mohla být lépe zpracována analýza SWOT a v rámci dílčích částí by mohla být vylepšena jejich logická struktura. Rovněž je v některých částech patrná autorova snaha o stručnou charakteristiku, což však někdy negativně ovlivňuje celkový dojem (např. funkčnost - nezbytnost jednotlivých modulů, apod.). Zpracování splňuje požadavky závěrečné práce, avšak lze nalézt nedostatky ve formátování, stylistice a rovněž jazykových nepřesnostech (CEO analýza, ...). Z práce je patrná autorova základní orientace v dané problematice a systematický přístup k řešení problému. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: Jaký je aktuální stav Vašich návrhů? Jak byste zhodnotil (kvantifikoval) Vámi odvedenou práci z pohledu nákladů, přínosů a možností implementace? Na základě jakých informací byla provedena SWOT analýza? Jaké metody byste využil pro analýzu rizik při implementaci Vašeho řešení?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků E
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Klusák, Aleš

Autor v bakalářské práci splnil dané cíle. Teoretická část postačuje jako základ pro vlastní řešení. Praktická část práce je celkem dobře zpracována a splňuje stanovené cíle. Nicméně by práci prospělo hlubší a detailnější provedení některých částí. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Praktická využitelnost výsledků E
Práce s informačními zdroji D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 126672