FILIPOVIČ, R. Aplikace pro správu zakázek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Dydowicz, Petr

Cílem práce byl návrh aplikace pro mobilní zařízení, jejíž účelem je správa zakázek. Aplikace byla vyvíjena pro společnosti, které platí své zaměstnance podle výkonu. Práce je správně strukturovaná, studen vhodně analyzuje prostředí - platformu, ve které by mobilní aplikaci vyvíjel, rovněž analyzuje funkčně podobné aplikace. Na konci kapitoly analýza současného stavu mi však chybí celkové zhodnocení analýz nebo výstup z analýz. Řešení pak y velké části obsahuje popis funkčnosti mobilní aplikace. Na závěr kapitoly se student věnuje částečnému funkčnímu a datovému modelování. V práci mi chybí ekonomické zhodnocení, přínos práce. Po formální stránce je práce v pořádku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kindlová, Dita

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Součástí cíle práce bylo zhodnotit návrh a jeho implementaci ekonomicky - práce však jakékoli zhodnocení postrádá.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Na str. 51, v relačním databázovém modelu, se vyskytují chyby v relačních vazbách (např. ve vazbách u tabulek vzniklých dekompozicí, chybějící vazba mezi tab. Zakázka a Podnik, duplicitní vazba mezi tab. Zakázka a Uživatel). Vývojový diagram na str. 53 obsahuje chybu při rozvětvení dle vstupu od uživatele (chybí rozhodovací blok na základě vstupu) - porušení základní vlastno sti algoritmů: determinovanost. Analýza konkurenčního trhu je příliš stručná a povrchní - chybí kupř. náhledy aplikací, popis fungování, přednosti, jimiž by bylo vhodné se inspirovat (lze se inspirovat i aplikacemi, které nejsou primárně určeny sledovanému účelu). Nejsou specifikovány požadavky na aplikaci. Nejsou ani provedeny žádné průzkumy či analýzy (pro zhodnocení cílového uživatele, kritický pohled na vytvořenou aplikaci nebo na aplikace již dostupné), z nichž by se dala využít třeba SWOT, Porterova analýza nebo i velká část SLEPT.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B V kap. Vlastní návrh řešení nebyl stanoven systém monetizace, přestože jsou jeho varianty velice pěkně rozepsány v kap. Analýza současného stavu.
Praktická využitelnost výsledků B Při širší distribuci aplikace by stálo za úvahu vylepšit design, který v současném stavu působí stroze a nepřívětivě.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B Autor neuvádí čísla stran při citaci v textu. Některé informace by bylo vhodnější čerpat z knižních informačních zdrojů.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 127501