ŠNOBLOVÁ, M. VBA aplikace pro tvorbu cenových nabídek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Dydowicz, Petr

Cílem práce byl návrh podpůrné aplikace s využitím programovacího prostředí VBA pro tvorbu cenových nabídek. Aplikace je určena živnostníkovi, který podniká v oboru elektroinstalace a zabezpečovacích systémů. Analytickou část rozdělila studentka do tří základních částí. V první části se zaměřuje na obecné informace o podnikateli a jeho předmětu podnikání. V druhé části popisuje současný stav, v jakém se podnikatel nachází, a to prostřednictvím SWOT analýzy a také analýzou jeho hardwaru a softwaru. Ve třetí části se věnuje momentálnímu procesu tvorby cenové nabídky a mapování současných možností na trhu softwarových aplikací pro tvorbu cenových nabídek. Závěrem kapitoly shrnuje výsledky analýz do zhodnocení současného stavu. V úvodu návrhové části sestavuje návrh datového modelu aplikace, kde popisuje i jednotlivé tabulky, které tvoří entito relační diagram. Následně se věnuje popisu funkcionality (na základě požadavků na aplikaci) a grafické podobě aplikace. jednotlivé funkcionality popisuje prostřednictvím prvků funkčního modelování. pro dokreslení funkčnosti programu velice vhodně používá screenshoty použitých formulářů. Závěrem kapitoly představuje ekonomické zhodnocení aplikace včetně přínosů. Práce je komplexní, strukturovaná správně, od analýzy k návrhu aplikace. Práce neobsahuje zjevné obsahové ani formální chyby.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hladík, Roman

Studentka se v této práci zabývala SWOT analýzou malého podnikatele, návrhem a implementací aplikace pro usnadnění administrativy. V první částí studentka jasně popsala principy SWOT analýzy a datových modelů, což naznačuje dobrou orientaci v těchto problematikách. Následný návrh struktury interní logiký aplikace a její implementace je také velmi kvalitně popsaný i přes relativní komplexicitu. Studentka v této práci prokázala své analytické a logické myšlení a zároveň pečlivost, jelikož je práce z gramatického a formalního hlediska naprosto v pořádku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 127508