KUBIŠOVÁ, V. Aplikace přírodních antimykotik do hygienických gelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Skoumalová, Petra

Ve své bakalářské práci se studentka Veronika Kubišová věnovala využití přírodních antimykotických látek. Cílem práce bylo navržení, příprava a charakterizace kosmetických gelů s obsahem těchto přírodních antimykotických složek. Studentka všechny tyto stanovené cíle zadání splnila. V experimentální části práce připravila a charakterizovala různé typy extraktů, které následně enkapsulovala do liposomů a využila k přípravě gelů s antimykotickým účinkem. Využitím řady technik studentka prokázala velmi dobrou laboratorní zručnost. K práci navíc přistupoval aktivně a se zájmem o danou problematiku. Postup práce a výsledky průběžně konzultovala a dokázala dosažené výsledky své práce i přehledně zpracovat a velmi dobře okomentovat. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "výborně" (A).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Využití poznatků z literatury A
Studium literatury a její zpracování A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Pavelková, Renata

Předložená bakalářská práce je zaměřena na aplikace přírodních antimykotik do hygienických gelů. Toto téma je aktuální a dlouhodobě je řešeno v rámci oboru farmacie a dalších. Teoretická část je věnována problematice mykotických onemocnění, konvenčním lékům k jejich léčbě a také popisu jednotlivých bylin, které byly pro tuto práci vybrány. Dále jsou popisovány metody využité v předložené práci. Studentka využila vhodnou literaturu a zdroje řádně ocitovala. V praktické části se poté studentka věnovala samotné extrakci aktivních látek z vybraných druhů bylin, jejich charakterizaci a enkapsulaci do liposomových částic a jejich následné charakterizaci. Konečným krokem byla příprava hygienického gelu a testování antimykotické aktivity všech připravených vzorků. Práce je vhodně členěna na dílčí celky. Výsledky jsou řádně okomentovány a zobrazeny v grafech a tabulkách. Studentka v práci splnila veškeré vytyčené cíle a z tohoto důvodu ji doporučuji k obhajobě. Bakalářskou práci Veroniky Kubišové hodnotím celkovou známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 123941