MARŠÁLEK, B. Příprava a testování velkoplošných vrstev oxidu titaničitého [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Michal

Cílem práce studenta byla příprava tenkých vrstev dvou druhů fotokatalyzátoru TiO2 v organokřemičitém nosiči na PET fólii a následné studium mechamických a fotokatalytických vlastností připravených vrstev. Student se výborně orientoval v literatuře, připravoval tenké vrstvy s využitím Mayerovy tyče a různým složením výchozí kompozice. Během práce se seznámil se technikami fotokatalytických experimentů, práci s reaktory a UV-VIS spektrofotometrem a technikami hodnocení přilnavosti vrstev. Veškerou přístrojovou techniku se velmi rychle naučil používat. Přípravu vrstev zvládnul, ostatní experimenty zůstaly částečně rozpracované a dokončené jen některé z nich. Nevyužil plně čas rezervovaný na řešení bakalářské práce přímo v laboratoři, ani při dalším vyhodnocování experimentů. Nedostatek času během dokončování práce vedl ke stresům a chybám. Výsledkem byla práce s částečným vyhodnocením experimentů a zbytečnými formulačními a typografickými chybami.

Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kočí,, Kamila

K diplomové práci mám několik poznámek formálního charakteru: 1. Literatura není číslována podle výskytu v textu. 2. Obrázky by měly mít české popisky - není tomu tak např. Obr. 1, 2, 4, 5 atd. 3. Seznam použitých zkratek a symbolů - u uvedených veličin nejsou uvedeny jednotky, ne všechny veličiny jsou uvedeny v seznamu - např. veličiny z rovnic 6-10. 4. Všechny zkratky nejsou uvedeny v Seznamu použitých zkratek a symbolů - např. CVP, PDV, MCT, TQC. 5. Krystalická struktura TiO2 je brookit a ne brooklit. 6. V Tabulce 2 - má být správně poměr složek v sušině 1:0,9 popř. 1:0,8 a ne jak je uvedeno 1:09 či 1:08. 7. Obr. 22, 24 a 26 - přímky pro určení kinetických musí vycházet z 0! Odborné otázky k obhajobě diplomové práce: 1. Může student ukázat, jak byla počítána konverze pro jednotlivé tenké vrstvy? 2. Není zcela jasné, co znamená "reakce 1-4". Jedná se o opakované pokusy? 3. Jak si vysvětlujete, že v případě tenké vrstvy 1:1 je kinetická konstanta resp. konverze stejná u "reakce 3 a 4" ale u vrstvy 1:0,9 platí totéž pro "reakci 2 a 3?

Navrhovaná známka
C

eVSKP id 116380