ŠIMONEK, M. Imidace cyklických anhydridů a modifikovaných polyolefinů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Kučera, František

Student vypracoval bakalářskou práci zabývající se reakcí polymerů modifikovaných anhydridy s aminy za vzniku imidů velmi aktivně, zodpovědně, s nadšením a mírně nadstadardním rozsahem. Ačkoliv se pravidelně účastnil konzultací, pracoval samostatně a projevil výborné schopnosti práce s literaturou a výborné laboratorní dovednosti. Velký pokrok byl sledován i v oblasti písemného projevu. Celkově hodnotím práci známkou výborně - "A".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Petrůj, Jaroslav

Student Michal Šimonek se ve své bakalářské práci zabýval velmi zajímavou a moderní tématikou reakčních mechanismů imidace cyklických anhydridů a modifikovaných polyolefinů za současné přítomnosti imidů, které mohou výrazně zlepšit vlastnosti výsledných kompozitů vzhledem k přítomnosti atomů dusíku a tedy k možnosti vytváření vodíkových můstků. V práci je jen zanedbatelné množství překlepů (podle mne se až příliš často užívá trpného rodu, ale usnadní to překlad do angličtiny...) Závěrem chci poznamenat, že celková úroveň práce podle mého názoru značně překračuje požadavky kladené na práci bakalářskou a přibližuje se až práci diplomové.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124130