MORAVEC, J. Aglomerace směsí pro krmení živočichů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Svěrák, Tomáš

Na bakalářské práci Jana Moravce si velmi cením skutečnosti, že tato práce vyžadovala poměrně rozsáhlou kooperaci s externími pracovišti, kterou student velmi dobře zvládal. Pan Moravec ve své práci prokázal, že je schopen samostatně zpracovávat poměrně obtížnou problematiku úprav technologie zpracovávání partikulárních směsí určených pro krmné účely, které byly vyvolány principiálními změnami složení těchto směsí. Hodnotím bakalářskou práci pana Jana Moravce známkou „A“.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Lacina,, Lubor

Bakalářská práce Jana Moravce sleduje problematiku krmných směsí z pohledu technologa. Práce se věnuje popisu vybraných složek nově zařazovaných krmných směsí a základním technologickým krokům, které si proces výroby těchto směsí vyžaduje. Cením si zaměření studenta na problematiku sypných vlastností, které podstatnou měrou umožňují realizace „bezproblémových“ výrobních linek zpracovávajících práškové směsi. Těším se, že příští práce pana bakaláře vyústí do konkrétních podkladů, které umožní realizace nových linek. Jako drobnou připomínku uvádím definici „past“ (str.10, kap.2.1.4): Zaplnění pórů částicového materiálu kapalinou představuje fyzikální limitu a v praxi obvykle nestačí na vytvoření pastovité hmoty. Pastovité chování vyžaduje přebytek obsahu kapaliny než pouhé zaplnění pórů. Otázky k obhajobě: WFA (str. 53) je velmi důležitým parametrem pro predikci sypného chování i pro dávkování směsí. Tento parametr se však také objevuje velmi nepříjemně při výpočtech homogenizace partikulárních směsí. Proč?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 123926