KULJOVSKÁ, T. Identifikace probiotických baktérií pomocí metody PCR v potravinových fermentovaných výrobcích rostlinného původu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.
Práce splnuje všechny fromalní i praktické náležitosti a proto ji doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Tato práce se zabývá izolací a následnou PCR analýzou DNA z fermentovaných rostlinných výrobků. Práce je zpracována přehledně a v dostatečném rozsahu. Literárních zdrojů je velké množství (75 citovaných zdrojů), jsou kvalitní a správně citovány. Mám jen jednu výhradu, citace by se měla v textu uvádět před tečkou. Cíle práce byly splněny a výsledky byly správně diskutovány a formulovány. Studentka se orientuje v tématu a práce obsahuje poměrně velké množství experimentálních dat. Z formálního hlediska obsahuje práce překlepy a typografické chyby. Jedná se zejména o latinské názvy, které nejsou psány kurzívou (strany 9, 10 a 12). Dále chybějící odkazy na tabulky a obrázky v textu, nesjednocená terminologie (qPCR a RT-PCR) a nesprávná terminologie (ulcerózní kolitida nikoli ulcerativní kolitida). V kapitole 4.7 Izolace pomocí sady Omni Bacterial DNA Purification Kit, by bylo dobré uvádět u centrifugace jednotky jako „x g“ nikoli pouze „g“. Výše uvedené nedostatky nesnižují významně kvalitu předložené práce, práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A – výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A |
eVSKP id 124193