KULJOVSKÁ, T. Identifikace probiotických baktérií pomocí metody PCR v potravinových fermentovaných výrobcích rostlinného původu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Smetana, Jan

Práce splnuje všechny fromalní i praktické náležitosti a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Langová, Denisa

Tato práce se zabývá izolací a následnou PCR analýzou DNA z fermentovaných rostlinných výrobků. Práce je zpracována přehledně a v dostatečném rozsahu. Literárních zdrojů je velké množství (75 citovaných zdrojů), jsou kvalitní a správně citovány. Mám jen jednu výhradu, citace by se měla v textu uvádět před tečkou. Cíle práce byly splněny a výsledky byly správně diskutovány a formulovány. Studentka se orientuje v tématu a práce obsahuje poměrně velké množství experimentálních dat. Z formálního hlediska obsahuje práce překlepy a typografické chyby. Jedná se zejména o latinské názvy, které nejsou psány kurzívou (strany 9, 10 a 12). Dále chybějící odkazy na tabulky a obrázky v textu, nesjednocená terminologie (qPCR a RT-PCR) a nesprávná terminologie (ulcerózní kolitida nikoli ulcerativní kolitida). V kapitole 4.7 Izolace pomocí sady Omni Bacterial DNA Purification Kit, by bylo dobré uvádět u centrifugace jednotky jako „x g“ nikoli pouze „g“. Výše uvedené nedostatky nesnižují významně kvalitu předložené práce, práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A – výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124193