HANÁKOVÁ, P. Možnosti využití révy vinné jako zdroje surovin pro kosmetickou výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Zemanová, Jana

Studentka Pavlína Hanáková zpracovala svou bakalářskou práci na téma Možnosti využití révy vinné jako zdroje surovin pro kosmetickou výrobu. Dobře zvládla metodiku experimentální práce, pracovala systematicky a zodpovědně, v rámci svých možností, daných kombinovanou formou studia. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly. Dokázala využít svých teoretických znalostí, získaných v průběhu dosavadního studia na FCH VUT, a tyto vhodně kombinovala s poznatky z původní vědecké literatury a s výstupy své experimentální činnosti. Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnotit stupněm A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vítová, Eva

Tato bakalářská práce se zabývá přípravou extraktů z révy vinné pro jejich příp. aplikaci do kosmetických výrobků. Teoretická část vychází z celkem 59 literárních zdrojů, je zpracována přehledně, čtivě, prakticky bez překlepů a formálních chyb a tvoří kvalitní podklad pro provedení experimentů. Podstatou experimentální části byla optimalizace zisku extraktu, který byl následně charakterizován z hlediska vybraných fyzikálních a chemických parametrů a zapracován do různých kosmetických výrobků (mýdlo, pleťové mléko aj.) Získané výsledky jsou prezentovány formou tabulek a grafů. Výsledky jsou správně interpretovány a stručně diskutovány. Závěry shrnují zjištěné poznatky. Velmi kvalitní a zajímavá práce s praktickým výsledkem. Zadání práce bylo splněno, práce po stránce obsahové i formální splňuje požadavky na bakalářskou práci a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124198