KURAKIN, Y. Vliv vybraných činidel na krystalizační schopnost polylaktidu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Bálková, Radka

Student Yuriy Kurakin z počátečního nasazení hodně slevil, ale pod dohledem vedoucího vytyčená měření udělal a dle instrukcí zpracoval výsledky. Protože však dvojím způsobem označil tytéž měřené vzorky, nebyla interpretace naměřených dat snadná; jistou překážkou je také to, že je cizinec a čeština mu přece jen dělá problémy a to také v odborné terminologii. V kapitole „Teoretická část“ nestihl ocitovat literaturu týkající se nukleační aktivity termoplastů a tím ani srovnání získaných dat. Výsledky jsou však cenné kvůli určení nukleační aktivity vybraných činidel pro polylaktid a u vzorků, u kterých nebylo možné nukleační aktivitu dle zvolené teorie určit, se tak otevřely dveře pro studium příčin. Vzhledem k tomu, že cíle práce byly splněné a samotná diplomová práce splňuje všechny na ni předepsané požadavky, doporučuji ji k obhajobě s hodnocením C.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury D
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce C
Celkový přístup k řešení úkolů D
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Přikryl, Radek

Práce pana Kurakina se zabývá nukleací PLA za použití sedmi nukleačních aditiv. Má standartní rozsah a splňuje kriteria pro doporuční k obhajobě. Jazyková úrověň práce je zejména v teoretické části zatížena nedostatky způsobené cizineckým původem studenta, které měly být odstraněny vhodnou korekturou. Ve výsledkové části je znatelný posun ve vyjadřování zřejmě daný odbornou podporou ze strany vedoucího práce. Práce obsahuje drobné typografické prohřešky a označené spolu s dalšími připomínkami k formulacím vět byly oponentem zaslány studentovi zpět. K věcným vyjádřením směřují navržené dotazy k obhajobě, připomínku mám zejména k dvojímu způsobu značení vzorků, které do práce vnášejí nepřehlednost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování C
Formální úroveň práce – celkový dojem C
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 124328