IVANIČ, M. Návrh testovacího stavu diferenciálu pro zástavbu v bezdozvukové komoře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Prokop, Aleš

Diplomová práce pana Ivaniče se zabývá konstrukčním návrhem testovacího stavu diferenciálu. Student ke zpracování přistupoval zodpovědně, často užíval konzultací a logicky volil kroky k dosažení cílů. Adekvátnost použitých metod pro výpočtové ověření modálních a pevnostních parametrů považuji za průměrnou. Práce je psána přehledně a čtivě, z důvodu slovenského jazyka není hodnocena gramatika. Student prokázal schopnost nabytí znalostí, potřebných pro zpracování tohoto tématu závěrečné práce, proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Řehák, Kamil

Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem zkušebního stavu diferenciálu, který bude možno umístit do bezdozvukové komory na UADI. Na počátku je provedena rešerše, která obsahuje informace, týkající se koncepčních řešení zkušebních stavů, dále rozbor vibroakustických veličin, jejich měření a vyhodnocení. Nechybí popis principu funkce diferenciálu a obecný rozbor silových budicích účinků záběru ozubení. Praktická část se zabývá konstrukčním návrhem zkušebního stavu pro konkrétní typ diferenciálu, jehož geometrie a technické parametry byly studentovi poskytnuty. Koncepčně je zvolena varianta uzavřené smyčky toku krouticího momentu, přičemž přenos zatížení je mezi dvěma diferenciály realizován pomocí řemenového převodu. Pozitivně lze hodnotit vývoj konstrukčních variant s ohledem na změnu modálních vlastností sestavy. Za nedostatečné považuji řešení mechanismu pro vyvození zátěžného krouticího momentu, kdy není jasně definováno, jaký způsobem bude předpětí vyvozeno. Zároveň postrádám popis, jakým způsobem bude testování NVH parametrů probíhat, bude tudíž na toto téma položena doplňující otázka. Práce je logicky členěna a psána čtivou formou. Gramatika není z důvodu slovenského jazyka posuzována. Úroveň snižují některé překlepy, pravopisné chyby či nižší kvalita obrázků. Cíle práce byly splněny, práci hodnotím známkou D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 129528