KARTALI, C. Posouzeni spolehlivosti procesu výroby průmyslových bezpečnostních přileb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Blecha, Petr

V předložené diplomové práci je zpracováno posouzení spolehlivosti procesu výroby průmyslových bezpečnostních přileb. Vlastní text práce tvoří 88 stránek, což je o 100% více, než je stanovený minimální rozsah dle čl. 15 Směrnice rektora č. 72/2017 ve znění upřesnění Směrnice děkana FSI č. 1/2018. Student přistupoval k řešení diplomové práce velmi zodpovědně, průběžně konzultoval dosažené výsledky a pružně reagoval na připomínky vedoucího diplomové práce. Diplomant zpracovával závěrečnou kvalifikační práci v souladu s vytyčenými cíli. Všechny zadané cíle diplomové práce jsou zpracovány v dílčích kapitolách/podkapitolách a dosažené výsledky lze prakticky uplatnit. Mohu konstatovat, že diplomant prokázal svoji schopnost úspěšně řešit komplexní inženýrské úlohy související se zabezpečováním kvality výroby.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rozehnalová, Jana

Rozsah práce přesahuje téměř dvojnásobně požadovaný počet stran dle SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018, přičemž je však poměrně velká část věnována teoretickému rozboru řešené problematiky. V práci se vyskytuje značné množství gramatických chyb, horších formulací vět a využívání českého i slovenského jazyka v rámci jednotlivých odstavců, což způsobuje, že v určitých částech je práce hůře čtivá. Vyskytují se zde také ne zcela vždy zdařilé provázanosti v použité terminologii (Náklady + přínosy, str. 17 - doporučila bych spíše užití slovního spojení výdaje + přínosy). Na str. 19 je chybně uvedeno ČSN EN ISO 9000:2015 (neboť tato norma vstoupila v rámci ČR v platnost až 02/2016) dále pak je uvedena neplatná norma ČSN IEC 50(191):1993, (která byla nahrazena ČSN IEC 60050-692 (330050) Mezinárodní elektrotechnický slovník - Část 692: Výroba, přenos a rozvod elektrické energie - Spolehlivost a kvalita služby elektrizačních soustav). Student v textu velmi málo uvádí i názvy norem. Obrázek 19 uvádí základní postup analýzy FMEA, přičemž mohl student spíše užít doporučený "Obecný postup analýzy FMEA", který je stanoven normou ČSN EN 60812 ed. 2:2019 str. 19. Na straně 85 je hojně užívána zkratka DPMO, která ovšem není uvedena v seznamu zkratek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 129542