GREGOR, F. Demonstrační úloha zaměřující se na problematiku Smart Metering [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Mlýnek, Petr

Zadání považuji za splněné. Na základě domluvy kvůli chybějící centrále bylo testování zaměřeno na elektroměr-koncentrátor a rozšířeno o BPL modemy. Laboratorní úlohy jsou na dobré úrovni a splní plánovaný účel. Formální a jazyková úroveň je až na pár překlepů a nejasností na dobré úrovni. Výtku mám k interpretaci výsledků, kde měly být závěry a výsledky hlouběji diskutovány a porovnány s jinými zdroji. Aktivita studenta běhen semestru a práce se zdroji (různé typy zařízení) byla na dobré úrovni. Využitelnost výsledků má potenciál, práce má praktické použití ve výuce. Hodnotím B/89 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
89

Posudek oponenta

Musil, Petr

Student Filip Gregor zpracoval svoji diplomovou práci vrozsahu 65 stran. Prezentační úroveň práce je poměrně dobrá, bohužel interpretace výsledků je místy povrchní a postrádá zařazení do širšího kontextu problematiky. V práci také postrádám širší postup návrhu a možné scénáře využití navržené metodiky (kapitola 3). Výtku mám zejména ke kapitole 5.2.1, kde student uvádí, že např. scénář 4 má nastavenou nejvyšší možnou úroveň rušení. Použitý emulátor je ryze pasivní zařízení, založené na útlumových článcích a filtrech, do komunikace tedy žádné signifikantní aditivní rušení nezavádí. Po formální stránce se vpráci vyskytují občasné překlepy, kombinace jednotek Mbit/s a Mb/s a místy problematická stylistika s použitím neodborných výrazů. Za nedostatek považuji také sazbu grafických průběhů pomocí rastrové grafiky. Práce sliteraturou je na dostatečné úrovni. Spřihlédnutím kvýše vyjmenovaným důvodům považuji výstup práce za kvalitní a oceňuji zejména aplikační potenciál vytvořených laboratorních úloh v rámci výuky předmětů. Práci hodnotím stupněm B – 84 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
84

Otázky

eVSKP id 133438