SVOBODA, J. Podnikatelský plán rozvoje společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Pavláková Dočekalová, Marie

Cílem bakalářské práce bylo vytvořit podnikatelský plán rozvoje společnosti zabývající se údržbou motorových vozidel. V práci jsou použity standardní analýzy a na základě výsledků analýz student navrhuje poměrně obecná doporučení. Bakalářská práce splňuje požadavky kladené na tento typ závěrečné práce a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Pech, Jiří

Bakalářská práce se zabývá tématem, na kterém její autor prokázal ve spojení teorie a realizace konkrétního podnikatelského záměru pochopení základních principů podnikatelského plánování, a to včetně uplatnění manažerského nadhledu. V první části bakalářské práce se autor soustředil na teoretické pojetí zásad souvisejících s tvorbou firemních strategiích v různých oblastech jako jsou marketing, finanční plánování, leadership a mnohé další. Pro komplexní pochopení mi však chybí popis témat jako řízení a definice rizik, controlling, HR, časová osa, priority a návaznosti jednotlivých kroků. Druhá část práce je věnována realizaci vlastního podnikatelského plánu rozvoje společnosti. Na již fungující firmě autor vysvětlil svoje konkrétní postřehy a praktické zkušenosti. Průběh vzniku UMYEM a jeho uvedení do životaschopného stavu je popsán od vzniku prvotního nápadu přes změny hlavní myšlenky (záchrany světa) až po místa a velikosti provozoven. Při řešení možností rozvoje společnosti se autor zaměřil na vyhledání vhodných příležitostí, provedení nezbytných průzkumů a analýz, zajištění potřebných zdrojů a podmínek odbytu až k vlastnímu vybudování ekonomicky fungující hospodářské jednotky dle finančního plánu. Z pohledu praxe mi chybí konkrétní kroky, které povedou k rozvoji společnosti, jejich očekávání při realizaci a časové ukotvení. Z hlediska komplexního posouzení předložené bakalářské práce je možno konstatovat, že vypracování odpovídá znalostem a dovednostem dnešních absolventů bakalářského studia, a proto doporučuji k obhajobě a hodnotím ji klasifikačním stupněm: C/2 - dobře

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji C
Splnění stanovených cílů D
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 110650