ČECH, J. Provozně-ekonomické posouzení instalace nové turbíny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Jde o velice dobře zpracovanou práci na zajímavé téma, které má využitelnost pro konkrétní podnikatelský subjekt. Autor prokázal schopnost řešit zvolený ekonomický problém. Práci doporučuji k obhajobě s uvedeným hodnocením, otázky k práci jako vedoucí z důvodů objektivity nepokládám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Splněno dle zadání práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autor využívá známé metody a postupy řešení, které sice patří k obtížnějším, ale vzhledem k počítačové podpoře nejsou inovativní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Řešení má praktické využití, drobnou výhradu mám pouze k variantnosti návrhové části.
Praktická využitelnost výsledků B Splněno na velmi dobré úrovni, nedostatek je možné definovat pouze jako nepropracovanost nepravděpodobných možností vývoje.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Splněno na velmi dobré úrovni, autor se ale nevyvaroval drobných formální a stylistických nedostatků,.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Výhrada je pouze k chybějícímu širšímu využití cizojazyčných zdrojů a původních vědeckých prací.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hejda, Lukáš

Cílem této diplomové práce byla analýza projektu modernizace Teplárny Přerov pro spalování alternativních paliv v závislosti na typu turbín. Práce je rozdělena do šesti kapitol včetně úvodu a závěru a jednotlivé kapitoly na sebe logicky navazují. Vstupy do finančního modelu korespondují s provedenými analýzami a splňují požadavky na kompletní finanční model. V rámci analytické části autor využívá standardní metody a moderní metody hodnocení efektivnosti investice, které správně aplikuje a vyvozuje z nich správné závěry. Po formální stránce je práce až na občasný výskyt překlepů v pořádku. Jazyková úroveň\ň práce je velmi dobrá. Všechny body zadání byly splněny. Cíl práce považuji za splněný a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 123803