SYNKOVÁ, R. Založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o výbornou, v tuto chvíli velice aktuální diplomovou práci, s velkým potenciálem uplatnění výsledků řešení v praxi. Práci doporučuji k obhajobě. Pro obhajobu nestanovuji žádné doplňující dotazy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Diplomová práce obsahuje cíl diplomové práce a tím je návrhnout podnikatelský plán na založení malého podniku. Podnik se bude zabývat prodejem věcí pro domácí práce. Téma je v této době velice aktuální a má potenciál uplatnění v praxi. Po prostudování celé práce se dá konstatovat, že cíl práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení diolomové práce je správný. Studentka použila k řešení metody analýzy a syntézy. Pro zoumání potenciálního zájmu budoucích zákazníků bylo použito dotazníkové šetření na malém výběrovém souboru. Metody použité v diplomové práci jsou adekvátní těmto typům magisterských prací.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Diplomantka řešením diolomové práce prokázala schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry. V analytické části práce mohl být použit princip kritické analýzy.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky řešení diplomové práce jsou uplatnitelné v praxi. Pro zahájení skutečného podnikání však bude třeba některé pasáže ještě detailněji propracovat.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce má logickou strukturu, jednotlivé části na sebe logicky navazují. Práce dohromady tvoří kompaktní celek. Byl využit systémový přástup. Použitá termiologie je správná. Jazyková úroveň práce je bez závažných chyb.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Studentka zařadila do práce seznam literárních zdrojů. S těmito zdroji v textu citlivě pracovala a v textu je citovala. Norma ISO 690 byla naplněna. V práci mohlo být použito více anglickýcn časopiseckých zdrojů.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Putnová, Anna

Autorka, osobně motivovaná, předkládá konkrétní plán pro založení obchodu. Oceňuji její komplexní přístup a empirické šetření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 130430