FAJKUS, M. Návrh změn výrobního systému a inovací produktu pro zvýšení konkurenceschopnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla zpracovávána po celý závěrečný rok magisterského studia formou distančního přístupu a zpětné vazby na realizaci připomínek či podnětů k dalšímu pokračování pro naplnění cíle. Při vlastní obhajobě bych doporučovala, aby diplomant vyslovil svůj názor na možnou realizaci návrhů technologické operace svařování dle vybrané techniky z pohledu vazeb na jmění podniku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Hlavním cílem bylo navýšení konkurenceschopnosti podniku, což bylo postupnými kroky naplňováno detailně zpracovanými dílčími cíli. Vyjádření posílení konkurenceschopnosti podniku, tak i produktu bylo precizně podloženo propočty.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postup řešení byl detailně promyšlen a podložen konkrétními hodnotami ze zvolených metod pro určení jak materiálového toku, tak i informačního toku formou získaných dat u jednotlivých technologii vybrané části produktu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Dílčí výsledky byly vhodně použity i pro závěry vybrané části konečného výrobku pro zákazníka a jeho postavení na trzích. Interpretace se týkala především výrobního procesu a jeho vlivu na management výroby vzhledem ke konkurenci produktu na trzích.
Praktická využitelnost výsledků B Jsou dobře nastaveny kroky pro management podniku i pro management a výkonné pracovníky výrobních procesů u jednotlivých technologických operací. Práce je dobrý a okamžitě použitelný základ pro řízení materiálových toků a k tomu nezbytných informačních toků včetně vyjádření ekonomických dopadů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Použitá terminologie i odborné jazykové pojmy podtrhují znalost řešené oblasti i konkrétní praxe výrobního procesu. Uspořádání práce a formální náležitosti splňují požadavky kladené na odborné práce vysokoškolského studia. Snad jen jsou nepodložené volné stránky mezi vstupními formálními požadavky.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována na základě prostudování cca 40 literárních pramenů a při jejich použití autor jednoznačně dokumentuje znalost práce s literárními zdroji i jejich použití formou citací.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tesař, Rostislav

Závěrečná práce řeší komplexněa obsáhle problematiku stanovenou v cíli DP. Po řadě analýz je autor vyhodnocuje a navrhuje řešení konkrétního výrobku v podniku v zahraničí. Řešení je doloženo spoustou výpočtů i konkrétních grafických provedení. Cíl DP byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 131847