KABELKA, M. Návrh logistické koncepce ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

V rámci covidové pandemie, kdy nebyl možný osobní kontakt formou konzultací, tak všechny konzultace probíhaly distanční formou, což bylo náročné na rychlou odezvu do způsobů zpracování. Při obhajobě práce by bylo vhodné, aby diplomant posoudil možnost realizace na základě Rozvojového programu ČR z fondů EU.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Změny logistické koncepce jsou vždy velmi náročné a hlavně pokud se jedná o více závodů i z návrh nového závodu pro realizované zakázky mimo území ČR. Hlavní cíl byl splněn díky naplnění dílčích cílů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Přístup a využití uvedených teoretických metod dokumentují znalost vybrané průmyslové oblasti a způsobů podnikání. Vedly autora ke správně určeným krokům řešení a jejich implementaci v reálném čase.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Předložené závěry analytické části vedly diplomanta k návrhům na změnu logistické koncepce v celé oblasti podnikání. Změny se týkají jak návrhu nového závodu na Slovensku, tak i techniky pro činnosti materiálových toků.
Praktická využitelnost výsledků C I když jsou návrhy podloženy ekonomickými propočty, tak současné globalizované prostředí může ohrozit jejich realizaci a tím i podnikání v dané oblasti. Ale i tak je nutno zvažovat další strategii rozvoje podnikání v dané oblasti.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava i formální požadavky, kladené na odborné práce magisterského vysokoškolského studia, byly dodrženy včetně odborné jazykové i terminologické úrovně, což dokumentuje zájem o vybranou logistickou oblast.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Řešení logistické koncepce a návrh příslušných změn je zpracováno ve velké míře ze znalostí podnikové praxe a internetových dat pro daný obor podnikání. Způsob zpracování vede k tomu, že autor ctí duševní vlastnictví autorů a zná zákon o citacích.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kostihova, Natalie

Diplomovou práci hodnotím velmi pozitivně. Autor práce splnil stanovené cíle, specifikoval nezávisle slabá místa na základě praxe v logistické koncepci, vhodně zvolil metody analýz a vyhodnocení dat. Výhodou autora je znalost pracovního prostředí ve firmě, dané problematiky v pobočkách v ČR a na Slovensku, dostatečný počet odpracovaných let v podniku, samostatnost a odpovědnost. Po formální stránce je práce zpracována pečlivě, bez výraznějších nedostatků, logicky a přehledně uspořádaná. Hodnocení rizik, zpracování návrhů řešení vychází z potřeb podniku a jeho zaměření a mělo by přispět ke zvýšení hodnoty podniku, zlepšení prostředí a využití lidských zdrojů a jsem s tím rovněž ztotožněna. Diplomovou práci jednoznačně doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 132116