MALÁ, T. Analýza spokojenosti zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečný, Štěpán

Cílem diplomové práce je předložení návrhů ke zvýšení pracovní spokojenosti ve vybrané firmy na základě získaných dat. Teoretická část poskytuje dostatek zdrojů, některé z nich jsou poměrně letité (Jurovský, 1980 a další), výzkumné studie ze zahraničí jsou však informačně velmi zajímavé a pro práci přínosné v následné konstrukci dotazníků. Analytická část je zpracována na velmi dobré úrovni s doložením všech statistických výpočtů v přílohách. Kromě dotazníkového šetření (byť velmi dobře zpracovaného) by mě zajímal pohled některých reprezentantů firmy na spokojenost pracovníků - např. formou rozhovorů. Mírnou skepsi pociťuji po přečtení návrhů. Ty jsou velmi dobře zpracované, odůvodněné, finančně vyčíslené, s časovými hledisky. Nejsem si však jist, nakolik jsou pro jednatele společnosti akceptovatelné skrze jeho tlak na co nejnižší náklady. Nejedná se tedy o otázku realističnosti návrhů, ale spíš o otázku postoje jednatele. Celkově diplomovou práci považuji za velmi zdařilou, oceňuji zejména samostatnost studentky během celého zpracování diplomové práce. Otázka k obhajobě: Jednatel společnosti snížil na přechodnou dobu v roce 2020 mzdu pracovníků o 10 %. V grafu č. 2 však uvádíte zvýšení obratu během tohoto roku o 160 mil. Kč. Došlo v roce 2021 ke zvýšení mezd pracovníků? Z analýz spokojenosti s finančním ohodnocením vyplývá že spíše ne.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kruntorádová, Markéta

Zaměřením jde o závěrečnou práci na běžné téma. Autorka využívá při jeho zpracování obecně známých metod a postupů. Při jeho řešení prokázala teoretické i praktické znalosti a schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce je logicky uspořádaná, přehledná a srozumitelná. Výsledky je možné využít v dané společnosti. Závěrečná práce je zpracovaná vyčerpávajícím způsobem a nepatrné nedostatky v ne zcela přesné aplikaci směrnice č.1_2019 přílohy č. 2B či nesprávně použité terminologii tabulkách 23 a 25 neovlivňují výsledky práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 132899