ZACHAŘOVÁ, M. Spokojenost zaměstnanců vybrané společnosti s prací na dálku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečný, Štěpán

Diplomová práce řeší v dnešní době velmi aktuální téma spokojenosti pracovníků s prací na dálku. Teoretická část dobře pokrývá vysvětlení nezbytných pojmů, ještě více výzkumů z oblasti práce na dálku a well-being (případně work-life balance) z posledního roku by však bylo vhodnější než část použitých zdrojů. Analytická část je založena zejména na vyhodnocení dotazníku vlastní konstrukce, kde některé otázky se zdají být nadbytečné (Délka zaměstnání, která by dávala smysl, pokud by s ní dále pracovalo např. v rámci srovnání skupin) či s tématem a cílem práce související okrajově (Možnost pracovníka vyjádřit se k úkolům). Zbytek otázek (zejm. ty otevřené) jsou formulovány vhodně. U otevřených otázek jsou uvedeny konkrétní citace, bylo by zároveň vhodnější je rozdělit do různých kategorií dle jejich významu (tedy nikoliv jen pozitivní/negativní). Co se týče návrhů, první dva z mého pohledu sice souvisí s cílem práce, avšak pouze okrajově. Další návrhy naopak dobře reflektují potřeby pracovníků pracujících na dálku. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1) Z úvodu analytické části vyplývá, že se zkoumaná společnost velmi dobře vypořádala s přechodem na vzdálený typ práce u různých oddělení. Dokážete zhodnotit realističnost těch závěrů? Předpokládám, že materiál, ze kterého jste vycházela, měl spíše marketingový než informační charakter. 2) Plánuje společnost zachovat možnost práce na dálku i v období, kdy již nebude z důvodu snižování důsledků pandemie zcela nutné?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Putnová, Anna

Studentka zpracovala velmi aktuální téma. Práce má jasnou strukturu. Domnívám se, že by bylo možné práci upravit i pro odborný časopis zaměřený na personalistiku a lidské zdroje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133165