KOSÍKOVÁ, Ž. Rozvoj značky zaměstnavatele ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečný, Štěpán

Diplomová práce za zabývá budováním značky zaměstnavatele ve prospěch oslovování nových, talentovaných kandidátů při obsazování klíčových míst ve společnosti. V teoretické části práce je dobře popsáno propojení personálního managementu s marketingem, které odráží charakter této práce. Teorie je dobře zpracovaná (a také velmi rozsáhlá). Podobně podrobně je zpracována i Analýza současného stavu. V samotném dotazníkovém šetření oceňuji jeho rozdělení na dva různé – pro zaměstnance a pro potenciální uchazeče o práci. Pozitivně pak hodnotím podmínkové otázky v dotazníku pro studenty. Co se výsledků týče, jsou dobře analyzované a interpretované. Trochu problém však vidím v metodologii, kdy na straně zaměstnanců byli osloveni pouze THP pracovníci, kteří pak popisovali své vnímání firmy, přičemž velká část vzorku studentů na THP místa nemíří. Navržená doporučení jsou finančně vyčíslena, ocenil bych i časový horizont jejich zavedení. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Z vašich výsledků v analytické části vyplývá, že jedním ze dvou nejzajímavějších zdrojů pro studenty o potenciálním zaměstnavateli jsou zkušenosti známých. V rámci Referall programu navrhujete rozšíření o malé, dílčí odměny v průběhu výběrového řízení. Pochopil jsem správně, že v součtu však zaměstnanec dostane menší odměnu než doposud? Otázka k obhajobě: Z vašich výsledků v analytické části vyplývá, že jedním ze dvou nejzajímavějších zdrojů pro studenty o potenciálním zaměstnavateli jsou zkušenosti známých.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Gambová, Jana

Předkládaní diplomová práce splňuje všechny požadavky, které na kvalitní práce tohoto typu klademe. Její nespornou výhodou je možnost přenosu poznatků do praxe. Kromě samotné práce oceňuji i pečlivý a zodpovědný přístup autorky. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133282