ŽÁKOVÁ, V. Návrh na změnu komunikačního mixu společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kaňovská, Lucie

Diplomová práce předkládá návrhy v oblasti komunikačního mixu společnosti C SYSTEM CZ a.s. Autorka v práci prokázala schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje praktické návrhy využitelné ve společnosti, které jsou naplánovány i s ohledem na čas a realizaci. Návrhy vycházejí z dobré znalosti prostředí autorkou. Diplomantka pracovala samostatně, aktivně a se zájmem. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. Prezentovala jste své návrhy společnosti, pokud ano, jak je na jejich realizaci nahlíženo? 2. Kdyby společnost musela vybrat jen některé z Vašich návrhů, jaké byste prioritě doporučila a proč?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Stanovený cíl práce byl naplněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autorka zvolila vzhledem k tématu práce správný postup a adekvátní metody. Nicméně v práci nebylo třeba zpracovávat SLEPT analýzu, mohlo být realizováno dotazníkové šetření. Některé příležitosti uvedené ve SWOT analýze vychází spíše z externího prostředí, než z interního.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Diplomantka prokázala dobrou schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich odpovídající závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy vycházejí z provedených analýz a odpovídají současné situaci podniku. Nicméně jednotlivé návrhy mohly být lépe rozděleny na jakou cílovou skupinu míří, zda na nové čí stávající zákazníky. Diplomantka se snažila objektivně zhodnotit své návrhy, včetně časového harmonogramu realizace návrhů, odhadu nákladů, možných rizik realizace návrhů a očekávaných přínosů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má logickou a přehlednou strukturu a využívá standardního členění do kapitol. Autorka používá vhodnou terminologii a vyjadřuje se na dobré jazykové úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autorka v práci využívá adekvátních informačních zdrojů, které jsou vhodně citovány.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Havíř, David

Práce je postavena na odborných zdrojích, dále na analýze využívající adekvátních metod. Jednotlivé části práce jsou zpracovány převážně důkladně. Samotné návrhy se orientují na vymezený cíl. Z práce je evidentní zodpovědný přístup autorky k řešení zvoleného problému. Celkově má práce velmi dobrou úroveň.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Práce velmi dobře naplňuje stanovený cíl.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení je logický, práce využívá metod, které jsou pro tento typ práce adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A V práci jsou skrze relevantní analýzy získávány informace, které jsou dále využity pro návrh změn za účelem naplnění cíle práce.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy vycházejí z poznatků jednotlivých analýz, přičemž zpracování je důkladné. Návrhy lze považovat za přínosné. Některé části návrhové části jsou zpracovány spíše povrchně.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce má nadstandardní délku, vhodnou a jasnou strukturu, použitá terminologie i odborná jazyková úroveň je adekvátní.
Práce s informačními zdroji B Práce vychází z odborných zdrojů, se kterými je pracováno adekvátně.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 133755