VEJVODOVÁ, A. Změny motivačního systému společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Putnová, Anna

Práce je postavená na rozsáhlém firemním šetření. Autorka prokazuje znalost prostředí i personální práce. Její doporučení jsou konkrétní a realistická. Z hlediska náročnosti oceňuji především široký záběr empirického šetření. K výbornému výsledku chybí lepší strukturalizace práce. Otázka k obhajobě: Ve svém dotazníkovém šetření kladete první otázku na pohlaví respondenta. Hraje gender roli v motivačním systému?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Veselý, Josef

Závěrečná práce je zpracována standardním způsobem. Drobné nedostatky neovlivňují výsledky práce. Otázka k obhajobě: Metodické plánování osobního rozvoje lze rovněž považovat za nástroj pro podporu motivace pracovníků. Bylo by přijatelné jej v této vámi zvolené společnosti použít a v jaké podobě?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cílem práce bylo navrhnout změny vedoucí k efektivnímu systému motivace zaměstnanců, zhodnotit náročnost změn, zhodnotit přínosy i náklady spojené s doporučeními. Cíle práce se podařilo naplnit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C V práci je prokázáno pochopení metodiky provedení výzkumu spokojenosti pracovníků, z provedených analýz je patrné, že se autorka v oboru poměrně orientuje. Bylo provedeno jednoduché dotazníkové šetření. Práci by prospěl širší komentář o přijímání stanovených hypotéz, než uvedené konstatování, že hypotézy byly potvrzeny pomocí programu MS Excel a všechny byly přijaty.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Výsledky provedeného průzkumu potvrdily dobrý stav motivačního systému, který firma doposud používá, i když je zaveden spíše intuitivně a chybí mu zřejmě dostatečná dokumentační podoba. Směrnice, která by drobná zlepšení kodifikovala je součástí autorčiných návrhů.
Praktická využitelnost výsledků C Jak bylo konstatováno, výzkum spokojenosti pracovníků, který autorka ve vybrané firmě provedla, potvrdil převažující spokojenost pracovníků v různých oblastech zkoumání a dobrou úroveň motivačního systému používaného doposud ve firmě. Praktická využitelnost autorčiných návrhů je sice reálná, ale může narážet na své limity ve smyslu zvyšování efektivity motivačního systému.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce je přehledně uspořádána včetně prezentovaných tabulek a grafů. Je používána odborná terminologie obvyklá v řešené oblasti. Jsou dohledatelné některé formální nedostatky – jako např. nesprávné číslování kapitoly Návrhy na zlepšení motivačního systému.
Práce s informačními zdroji C Autorka využila doporučené informační zdroje a některé další, zdroje jsou citovány a citace jsou uváděny v doporučeném formátu.
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 134460