BALÁKOVÁ, T. Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Předložená diplomová práce představuje kvalitní podklad, který pomůže podniku zefektivnit své procesy a vytvořit časové a finanční rezervy pro další rozvoj. Otázky: 1) Vymezte souhrnné přínosy na uvedené návrhy. 2) Jaká je očekávaná návratnost prostředků, které budou vynaloženy na uvedené návrhy?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Předložená diplomová práce naplňuje vymezené cíle na velmi dobré úrovni. Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený a popsaný postup odpovídá zadanému tématu. V úrovni naplnění jednotlivých metod jsou drobné rezervy, při jejichž naplnění by práce mohla dosáhnout mnohem vyšší úrovně.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Vypracovaná analytická část diplomové práce dosahuje vysoké úrovně a jednotlivé části jsou ve vzájemné synergii. Zjištěné výsledky a návrhy jsou pak akceptovány na straně managementu podniku.
Praktická využitelnost výsledků C Pro vybraný podnik představuje předložená diplomová práce velmi kvalitní podklad pro rozhodovací proces, na jehož základě bude schopen zoptimalizovat výrobní proces s minimalizací zjištěných potenciálních rizik. Díky této minimalizaci lze zefektivnit celý proces spolupráce s obchodními partnery. V rámci návrhové části jsou však uvedeny potenciální přínosy na neurčité či nízké úrovni oproti předpokládaným nákladům.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Z hlediska formálních požadavků obsahuje diplomová práce drobné chyby, které v celkovém měřítku nesnižují kvalitu diplomové práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Použité zdroje, použité v teoretické části diplomové práce, plně odpovídají zadanému tématu a jejich využití je na vyčerpávající úrovni. V případě citací v analytické části je nižší úroveň těchto citací, což je způsobeno osobní vazbou na analyzovaný podnik.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Suchomel, Kamil

Diplomová práce se zabývá riziky během průběhu zakázky v konkrétním podniku. Pro jednotlivé části zakázky jsou detailně analyzována konkrétní rizika. Následně jsou pro ty nejzávažnější rizika navržena různá opatření, jak jim předcházet. To přestavuje pro firmu dobrý podklad pro její další rozvoj a zefektivnění celého procesu. Diplomová práce je zpracována na vysoké úrovni a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 134659