SAYFUTDINOVA, T. Optimalizace průběhu zakázky ve výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Předložená diplomová práce představuje kvalitní podklad, který pomůže podniku zefektivnit své procesy a vytvořit časové a finanční rezervy pro další rozvoj. Otázky: 1) Na jakém základě byly stanoveny váhy v IFE analýze? 2) Jaké jsou předpokládané přínosy ze zavedení uvedených návrhů?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Diplomantka zpracovala diplomovou práci na dobré úrovni. Vzhledem k jednotlivým návrhům práce a výslednému zhodnocení lze konstatovat, že diplomová práce dosáhla stanoveného hlavního cíle na standardní úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Při zpracování jednotlivých části došlo k drobným odchylkám oproti teoretickému rámci, které nemají významný dopad na dosažené výsledky a celkový dojem z práce. Samotný postup řešení diplomové práce odpovídá zadanému tématu, ale jsou logické odlišnosti ve zpracování.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Diplomantka zpracovala analytickou část na dobré úrovni. Při provádění analýz jednotlivých oblastí vytvářela drobné chyby, které práci posouvají z hlediska obsahu na lepší standard. V případě FMEA analýzy bylo nalezeno celkem čtyři závažných rizik, která však postrádají podrobnější vysvětlení (a to i přes požadavek na nezvěřejnění jména podniku).
Praktická využitelnost výsledků C Pro vybraný podnik představuje předložená diplomová práce kvalitní podklad pro realizaci přijaté výrobní zakázky, které při vhodném provedení představuje potenciál pro zlepšení vlastní konkurenceschopnosti. Vzhledem k uvedeným návrhů není jednoznačné propojení k uvedeným parametrům v IFE analýze. Tyto návrhy lze vnímat jako položky, upravující potenciální fluktuaci zaměstnanců, ale v popisu tato vazba chybí.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Jazyková úroveň diplomové práce je na dobré úrovni. Z formálního hlediska jsou v diplomové práci překlepy a či mírně snížená čitelnost některých objektů. Celkově je diplomová práce zpracována na odpovídající úrovni, která je kladena na diplomové práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Zdroje, použité v teoretické části diplomové práce, plně odpovídají zadanému tématu a jejich využití je na kvalitní úrovni.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kuba,, Karel

Cílem práce je analýza současného průběhu zakázky ve výrobním podniku, vyhodnocení jeho rizikových procesů a návrh jejich optimalizace. Autorka odborně shrnula teoretické východiska práce a navázala podrobnou analýzou současného stavu podniku, ze které je vidět, že má velmi podrobný přehled o chodu podniku jak ve výrobní, tak odbytové části. Obzvlášť oceňuji, jak přes nemožnost identifikace podniku a tedy bez možnosti podrobného popisu konkrétních výrobních operací zvládla vystihnout důležité posloupnosti stavů procesů. Stejně tak se ji podařilo následně v analytické části pomocí metody FMEA, Ishikawovým diagramem a kvalitativní formou rozhovorů s manažery a pracovníky podniku odhalit rizikové procesy a navrhnout řešení. Ve vyhodnocení návrhů vyčísluje finanční zhodnocení návrhů. Předkládaná diplomová práce po všech stránkách splňuje stanovené požadavky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135079