HOLASOVÁ, M. Podnikatelský plán na založení firmy poskytující lekce pro děti v oblasti digitální technologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Předložená práce řeší komplexně danou problematiku, včetně ekonomického zhodnocení a analýzy rizik. Cíle práce byly splněny. 1. V práci máte uvedeno, že cíl vycházející z vize společnosti je SMART, ale bohužel s tím nemohu souhlasit. Vysvětlete!

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce byly splněny. Práce řeší podnikatelský plán, včetně analýzy rizik
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup a metody jsou adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autorka prokázala schopnost kriticky analyzovat a vyhodnocovat výsledky a kompetentně z nich vyvozovat závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Předložené řešení má potenciál pro praktické využití, jeho implementace závisí i od vývoje situace v prostředí a identifikovaných rizik.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Uspořádání práce, formální náležitosti, grafická úprava splňují požadavky na tento typ práce. taky odborná terminologie a jazyková úroveň jsou vyhovující.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce s informačními zdroji, množství a aktuálnost zdrojů odpovídá standardům na tento typ práce, včetně citací.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Veselá, Michaela

Diplomová práce odpovídá struktuře a obsahu zadání práce. Autorka použila vhodně zvolené metody řešení problému, a prokázala dobré pochopení metodiky tvorby podnikatelského záměru. Vzhledem k nižší konkurenci v odvětví a jedinečnosti na trhu je podnikatelský cíl finančně dosažitelný. Závěry práce jsou uplatnitelné v praxi. Cílem diplomové práce bylo vytvoření podnikatelského plánu na založení firmy poskytující lekce pro děti v oblasti digitální technologie. S ohledem na hlavní a dílčí cíle je práce zpracovaná dobře a stanovené cíle práce se podařilo naplnit.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135158