VENCÁLKOVÁ, M. Zlepšení motivace a spokojenosti zaměstnanců výrobní firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Putnová, Anna

Studentka předložila kvalitně zpracované téma. Pracovala samostatně, prokázala schopnost problém nejenom popsat, analyzovat, ale i na základě statistických metod zhodnotit. Navrhuje reálná řešení. Je dobře zorientovaná v problematice a přináší konkrétní návrhy. Otázka pro obhajobu: Vaše téma je spokojenost a motivovanost zaměstnanců. Jak byste zhodnotila vztah motivace versus spokojenost zaměstnanců?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Koráb, Vojtěch

Jedná se o výbornou diplomovou práci, která má logickou strukturu a splňuje stanovené cíle. Výsledky dosažené řešením práce jsou využitelné v praxi firmy. Pro obhajobu stonovuji následující otázku: proč nebyla v analytické části použita i metoda PEST pro analýzu okolního prostředí, ve kterém firma operuje. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A V diplomové práci byly exaktně nastaveny cíle směřované do zlepšení motivace pracovníků v konkrétní firmě. Po prostudování celé práce se dá konstatovat, že stanovené cíle byly řešením práce splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V práci byla zvolena metoda analýzy a dále metoda syntézy. V analytické části bylo zpracováno velice kvalitní dotazníkové šetření. Je chválihodné, že diplomantka tento výzkum i statisticky zpracovala. Je však ke zvážení, zda v analytické části nebylo vhodné použít pro analýzu prostředí ve kterém firma operuje i metodu PEST a dále metodu SWOT. Firma nepracuje ve vzduchoprázdnu a prostředí její chování výrazně ovlivňuje. Dále byla použita metoda syntézy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Studentka prokázala schopnost interpretovat výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky dosažené řešením diplomové práce jsou využitelné v praxi firmy.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Struktura diplomové práce je logická. Odborná terminologie byla v práci použita správně. Po jazykové stránce je práce v pořádku a obsahuje mimimum chyb, či překlepů.
Práce s informačními zdroji B Práce obsahuje kvalitní seznam literárních zdrojů. Škoda, že není zařazeno daleko více anglických zdrojů. Tyto zdroje jsou v práci náležitě citovány. Norma ISO 690 byla respektována.
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 135242