TABAČKO, M. Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Modelu START [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kocmanová, Alena

V průběhu zpracování diplomové práce se diplomant zajímal o všechny dostupné informace související se zadáním a byl iniciativní a pracoval samostatně. K vlastní diplomové práci nemám žádné podstatné připomínky. Vzhledem k tomu, že diplomant splnil zadání v plném rozsahu, doporučuji proto, aby byl připuštěn k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Luňáček, Jiří

Autor zvolil k řešení zajímavé téma, které nepatří mezi obvyklé. řešení vyžaduje komparaci několika teoretických oblastí. Jde o dobře zpracovanou práci, ke které mám pouze dílčí připomínky. 1. U inženýrské práce se očekává širší využití složitějších numerických metod. Zde šlo aplikovat např. simulaci nebo vícekriteriální hodnocení. 2. Nejdůležitější části práce jsou návrhy, zvláště u témat orientovaných přesně do firemního prostředí, což je tento případ. U návrhů ale postrádám podrobnější ekonomickou evaluaci, zhodnocení časové koordinace jednotlivých návrhů a jejich trvání a v poslední řadě možný konflikt mezi těmito návrhy. 3. Formální úprava práce je dobrá, stylisticky a hlavně obsahově se ale autor někde dopouští drobných chyb. Např. strana 88, poslední odstavec: "Tieto návrhy, vychádzajúc z ekonomickej situácie spoločnosti, nie sú finančne nákladné. Najobsiahlejším nákladom, ktorý musí spoločnosť vynaložiť je čas." Zde měl autor na mysli zřejmě jiné přirovnání, protože to, co je časově náročné nemůže být beznákladové, tyto dvě vlastnosti se vylučují.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 131374