JARÍČEK, M. Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Modelu START [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kocmanová, Alena

V průběhu zpracování diplomové práce se diplomant zajímal o všechny dostupné informace související se zadáním a pracoval samostatně. K vlastní diplomové práci nemám žádné podstatné připomínky. Vzhledem k tomu, že diplomant splnil zadání v plném rozsahu, doporučuji proto, aby byl připuštěn k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pazúriková, Petra

Diplomová práca sa zameriava na definíciu výkonnosti a jednotlivé metódy ich merania. V teoretickej časti, zrozumiteľným spôsobom popísal danú problematiku a princíp zvolenej hodnotiacej metódy. V praktickej rovine hodnotí aktuálnu situáciu spoločnosti Zeppelin SK s.r.o. pomocou modelu START, ktorý vyplýva z modelu EFQM a navrhuje opatrenia k zlepšeniu. Prevedené sú analýzy, následne základné hodnotenie pomocou pomerových finančných ukazovateľov a všetko je zhrnuté v SWOT analýze. Diplomant predkladá vlastné návrhy riešenia, vychádzajúce z hodnotenia na základe metódy START, hodnotí súčasný stav a navrhuje optimalizáciu do budúcnosti. Autor splnil požiadavky zadania, jasne definoval cieľ práce a vysvetlil obsah jednotlivých kapitol.. Práca je celkovo spracovaná na odbornej úrovni. Dosiahnuté výsledky sú zrozumiteľne interpretované a autor z nich vyvodil v praxi použiteľné závery. Niektoré závery sú použiteľné len čiastočne, avšak preto, že autor pracoval s voľne dostupnými informáciami o spoločnosti. Z vyššie uvedeného práca vyhovuje požiadavkám kladeným na diplomovú prácu a to zo všetkých aspektov ( odbornosť, štruktúra, rozsah i grafická úroveň ). Cieľ diplomovej práce bol splnený. Diplomovú prácu považujem za prínosnú, doporučujem ju k obhajobe a hodnotím klasifikačným stupňom A – výborne.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 131624