HORTOVÁ, V. Studie současného skladu v obchodní organizaci s možností realizace v nových skladovacích objektech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Autorka přistupovala ke zpracování zadaného úkolu zodpovědně po celý druhý rok magisterského studia. Pečlivě konzultovala vzniklé problémy se snahou rychle je odstraňovat pro další fázi zpracování i řešení. Při vlastní obhajobě diplomové práce by bylo vhodné, aby se zamyslela nad možnými doporučenými přístupy do nového skladu a uvedla jejich pořadí realizace pro rozvoj podnikání obchodní organizace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Hlavní cíl byl významným způsobem sestaven, k čemuž napomohlo i možné splnění dílčích cílů. Cíl byl zpracován na základě rozsáhlých teoretických znalostí, které byly použity jak v analytické části práce, tak i v části návrhové. Naplnění cíle bylo podloženo dobrou znalostí prostředí podnikatelského subjektu i strategického uvažování do rozvoje obchodního podnikání.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postup řešení zadaného úkolu je v souladu s pravidly projektového řízení, tedy postup od teorie k praxi a realizaci výsledků do podnikání ve vybraném podnikatelském subjektu s koncepci logistického řešení při činnostech v obchodě, nejen na národní úrovni, ale i mezinárodně..
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Zpracované závěry v analytické části byly základem pro návrhovou část. Staly se zdrojem pro zhodnocení současné skladovací techniky i technologie a jsou použity jako významný prostředek pro možnou realizaci v novém skladu
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy na odstranění nevhodného přístupu ke skladovací technologii ve stávajících skladech budou jistě dobrým základem pro možné použití do nově zvažovaných skladovacích prostor po odsouhlasení projektanty nového skladu i schválením TOP managementech podniku.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Grafická úprava práce i jazyková úroveň splňují požadavky kladené na závěrečné práce magisterského studia na VUT v Brně i Fakultě podnikatelské. Uspořádání práce vykazuje schopnost přehledné práce ke zpracování zadaného úkolu.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce je zpracována jak s knižními publikacemi, tak i zdroji internetovými a podnikovými zdroji, aby práce s literaturou umožnila definovat cíle, sestavit analytickou část a závěry analýzy pro další předložené řešení. Zvolený přístup k literárním zdrojům akceptuje ochranu duševního vlastnictví a tím i zákon o ochraně duševního vlastnictví a citace vzhledem autorským právům.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Ing. Martina Piskačová.

Autorka splnila stanovené cíle a její postup řešení je adekvátní ke zvolené tématice. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě. Její profesionální úroveň je precizní a její výsledky hodnotím velice pozitivně s ohledem na jejich využití v praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 132960