ORVANOVÁ, K. Studie skladovací techniky a technologie pro vybraný podnik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla zpracována v konkrétních podmínkách podnikatelské praxe a konzultována po celý závěrečný ročník magisterského studia. Podněty z distančních konzultací byly rychle řešeny a zpracovány do práce. Při vlastní obhajobě by bylo vhodné vyjádřit se k následující oblasti a to. jaké další kroky změn logistické koncepce by měly navázat na předloženou oblast skladování?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Tvorba logistické koncepce v podnikání je založena na činnostech k podpoření činností logistiky uvnitř podniku a tento cíl byl v plném rozsahu splněn v oblasti skladování a vybaveností skladu technikou pro budoucí digitalizaci i výrobního procesu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup řešení byl v analytické části dobře sestaven pro návazné činnosti uvnitř podniku ve vazbě na úzké místo a to bylo skladování, tedy činnosti nakládky a vykládky. K tomu byly vybrány metody, které úzké místo odstraní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Návrh řešení pracuje na základě výsledků analytické části a správně se orientuje na odstranění úzkého místa současného stavu materiálových toků uvnitř podnikatelských činností.
Praktická využitelnost výsledků B Předložený přístup se jistě stane důležitými podklady pro rozhodování TOP managementu podniku pro přípravu na digitalizaci všech činností podnikání především řízení materiálových toků.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce i formální náležitosti splňují požadavky kladené na závěrečné práce vysokoškolského magisterského studia. Použitá odborná terminologie je zpracována na potřebné výši pro názornost řešení.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je sestavena na základě knižních literárních zdrojů a ve významné míře i internetovými zdroji a současně i podnikovými informacemi. Práce vykazuje znalost práce s literárními zdroji a ctí duševní vlastnictví autora.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Juřica, Pavel

Autorka si původní cíl "návrh logistické koncepce" v návrhové části zjednodušila na "zlepšení logistických procesů", což s koncepcí v předloženém případě souvisí jen částečně. Analytická část vhodně analyzuje stávající pracoviště, nicméně nevyplývá z něj samotný logistický problém a řešení postavené na úspoře nákladů ještě nemusí znamenat přispění ke stanovenému cíli se záměrem zlepšit služby a rozšířit podnikání! Překlepy i v názvech kapitol jsou dosti nešťastné (kap. 2.2.4). Navrhová část vhodně řeší automatizaci procesu, ale nezabývá se dalšími parametry, které navrhované změny ovlivní. Přest mé připomínky předloženou práci považuji za vhodně zpracovanou a je dobrým vodítkem pro management podniku při rozhodování o pořízení navrhovaného zařízení. Otázka k obhajobě: Jakým způsobem se změní nekvalita vychystaných položek ze skladu? Zvažovala jste náklady na zaměstnance, který bude automatický vozík dozorovat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 132961