ŠTĚPÁNKOVÁ, T. Expanze vybrané společnosti na zahraniční trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Cílem práce byl návrh expanze vybraného podniku na slovenský trh. Cíl považuji za splněný. Vypracované návrhy vycházejí ze zpracovaných analýz cílového slovenského trhu a rovněž z výzkumu zaměřeného na očekávání zákazníků na slovenském trhu. Expanze je navržena formou přímého vývozu a přímým marketingem zaměřeným na B2B zákazníky. Tato volba je vzhledem k charakteru produktu logická. Návrhy jsou dále členěny dle nástrojů marketingového mixu. Na druhou stranu v návrzích postrádám konkrétní plán a časový harmonogram realizace navržené expanze. Práce je na odpovídající odborné i formální úrovni. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Jako významné riziko identifikujete možné odstoupení zákazníka od smlouvy. Jak toto riziko eliminovat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

BA, Jan Klaiba

Předložená diplomová práce zpracovaná Bc. Terezou Štěpánkovou v akademickém roce 2020/2021 na téma „EXPANZE VYBRANÉ SPOLEČNOSTI NA ZAHRANIČNÍ TRH“ splňuje rozsah zadání diplomové práce. Hlavním cílem diplomové práce bylo vypracovat plán expanze vybrané společnosti na zahraniční trh. V první části diplomové práce zpracovala autorka teoretické poznatky v oblasti expanze firmy na zahraniční trh. Ve druhé analytické části bylo provedeno dotazníkové šetření a jednotlivé analýzy. Ve třetí návrhové části práce představila společnost, navrhla strategii vstupu na zahraniční trh, vyhodnotila celý návrh a doporučila možnou expanzi na zahraniční trh. Diplomová práce svým rozsahem a obsahem odpovídá zadání, autorka prokázala výbornou orientaci a znalosti v daném oboru. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133326