VALENTOVÁ, A. Návrh úprav marketingového mixu společnosti dovážející kosmetické produkty z Maďarska do České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Celkově lze považovat předloženou diplomovou práci za kvalitní podklad, který pomůže podniku zefektivnit úroveň marketingových aktivit při výhradním dovozu a prodeji kosmetiky lázeňského typu. Otázky: 1) Vymezte konkurenční úrovně k vybranému produktu. 2) Vyjádřete předpokládané přínosy z návrhů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Diplomantka zpracovala diplomovou práci na velmi dobré úrovni. Vzhledem k jednotlivým návrhům práce a výslednému zhodnocení lze konstatovat, že diplomová práce dosáhla stanoveného hlavního cíle.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup řešení diplomové práce odpovídá zadanému tématu. Samotné zpracování diplomové práce lze označit v jednotlivých částech za kvalitně zpracovaný. Při zpracování jednotlivých části došlo k drobným odchylkám, které nemají významný dopad na dosažené výsledky.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Diplomantka zpracovala teoretickou část na vysoké úrovni a na základě těchto poznatků vypracovala definované analýzy. Shrnutí výsledků z těchto analýz lze považovat za kvalitní podklad pro vypracování návrhové části.
Praktická využitelnost výsledků C Zpracovaná analytická část diplomové práce je na dobré úrovni. Vzhledem k tomu lze považovat i jednotlivé dílčí návrhy za reálně proveditelné, díky nimž bude mít podnik možnost stabilizovat svou aktuální tržní pozici. Určitý problém vidím v popisu jednotlivých návrhů z hlediska vymezení potřebných nákladů na jejich realizaci a předpokládaných potenciálních přínosů, vyplývajících z jejich zavedení. Přehled nákladů je sice uveden v kap. 4.10 (s. 111-112), nicméně tyto náklady nekorespondují úplně s jednotlivými návrhy.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Jazyková úroveň diplomové práce je na dobré úrovni. Z formálního hlediska jsou v diplomové práci překlepy a či mírně snížená čitelnost některých objektů. Celkově je diplomová práce zpracována na odpovídající úrovni, která je kladena na diplomové práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Použité zdroje plně odpovídají zadanému tématu a jejich využití je na vyčerpávající úrovni.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Petrová, Kateřina

Předložená diplomová práce je zpracována na velmi dobré odborné i formální úrovni. Práce obsahuje přehledné tabulky a obrázky. Po jazykové stránce je práce bez připomínek. Práce odpovídá podmínkám zadání a naplňuje definovaný cíl. Připomínku mám k navrženému časovému harmonogramu, který postrádá u většiny položek časové údaje jednotlivých kroků k zjištění celkové doby trvání projektu. Tuto práci nicméně hodnotím kladně z hlediska praktického přínosu, kdy navržená změna marketingového mixu přispěje k budoucímu vývoji živnosti a k oslovení potenciálních zákazníků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Definovaný cíl práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autorka zvolila vzhledem k tématu práce správný postup a adekvátní metody, včetně marketingového průzkumu mezi potenciálními zákazníky vlasové kosmetiky.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autorka v práci prokázala dobrou schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich adekvátní závěry. V práci využívá přehledná shrnutí jednotlivých analýz.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledkem práce je navržení 8 doporučení pro změnu marketingového mixu, které mohou být přínosné pro živnost a které jsou detailně rozepsány.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má přehlednou a logickou strukturu, využívá standardního členění do kapitol. Autorka používá odpovídající terminologii a vyjadřuje se na dobré jazykové úrovni. V práci jsou místy překlepy/chyby (např. str. 71, autorka odkazuje na odpovědi v tabulce č. 13 namísto tabulky č. 11).
Práce s informačními zdroji A Autorka v práci využívá adekvátních informačních zdrojů, které jsou náležitě citovány.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135082