KOVÁČ, D. Rozhraní pro řízení řídicí jednotky pasivní optické sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Horváth, Tomáš

Student, Dávid Kováč, pracoval po celou dobu řešení zcela samostatně. Praktická část bakalářské práce je kompletně funkční a veškeré funkce student prezentoval a podle komentářů doplňoval. Zásadním nedostatkem celé práce je písemný projev práce a stručnost některých kapitol. Práce obsahuje typografické chyby, chybí reference na citace (str. 32/33), manuál grafického rozhraní je velmi stručný. Navrhuji hodnotit práci známkou C, 70 body.

Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Holík, Martin

Student Dávid Kováč vypracoval bakalářskou práci na téma rozhraní pro řízení řídící jednotky optické sítě. Práce je strukturována logicky do jednotlivých kapitol. V teoretické části student popisuje základní informaci o pasivních optických sítích a jejich komunikačních standardech. Po krátkém úvodu je v práci popsán základní způsob koncových jednotek skrze některá dostupná rozhraní. Samotná praktická část je rozdělená na samotný popis implementace a funkcionalitu zdrojových kódů. Po formální stránce bakalářská práce obsahuje gramatické a typografické chyby, v textu zcela chybí odkazy na vložené bloky kódu a obrázky a některé odkazy na citace nejsou funkční. Studen ke své práci použil vhodnou literaturu, ale formát citace v textu jsou často chybně formátovány, kdy někde chybí mezera a na jiném místě není citace součástí věty (tečka je před samotnou citací). Po odborné stránce se v textu nachází několik nevysvětlených pojmů (End to End) a zkratek (T-CONT). Ačkoliv student představil funkční řešení, v práci absolutně chybí popis základního použití navrženého nástroje, kde samotný software běží (ONU, u uživatele, nějaký server). Dále v práci chybí diskuze, proč právě takové řešení bylo zvoleno. Dnešním trendem jsou sice webové nástroje, ale nepovažuji za zrovna běžný postup chtít po uživateli instalovat Javu, kompilovat kód a to za cenu jednoduchého webového nástroje. Z práce taky není jednoznačně jasné, jaké jednotky by měl nástroj podporovat. Na základě toho hodnotím práci za D, 65 bodů.

Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 133399