PLÁNKA, M. Klimatické zkoušky kalibrátoru 9010 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Šedivá, Soňa

Cílem bakalářské práce, která byla vypsána ve spolupráci s firmou Meatest, s.r.o., byl návrh a vytvoření testovací procedury pro ověření funkčnosti kalibrátoru 9010 v různých klimatických podmínkách. Student ve své práci navrhl a realizoval proceduru v programu Caliber. Tuto proceduru odzkoušel a provedl měření na kalibrátoru pro jím definované hodnoty teploty a vlhkosti, které byly nastaveny u klimatické komory. Dosažené výsledky jsou prezentovány jednak v hlavní části práce a dále v přílohách k práci. Bakalářská práce navazovala na předchozí semestrální práci. Na práci se mírně projevilo to, že student nechal její sepsání až na poslední dva týdny před termínem odevzdání. Rozsah práce je 50 stran (úvod až závěr), což odpovídá požadavkům kladeným na bakalářskou práci. Při vypracování práce student vycházel z literárního průzkumu. V seznamu literatury je uvedeno 14 literárních zdrojů, na které se student průběžně v práci odkazuje. Student prováděl měření a práci konzultoval během semestru převážně s konzultantem s firmy Meatest. S vedoucí práce konzultoval v posledních dvou týdnech před odevzdáním písemnou část práce. Doporučuji práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Sitta, Michal

Student v teoretické části přehledně dělí a popisuje typy klimatických zkoušek s využitím odkazů na příslušné normy, program Caliber a použité přístroje pro měření. V praktické části skládající se ze sestavení procedury přehledně popisuje zvolené body i důvod jejich volby. Dále stanovuje vhodný způsob měření a ustalovací intervaly. Práce obsahuje několik překlepů a jiných formálních nedostatků. Za největší nedostatek považuji chybějící seznam zkratek, který je uveden pouze v textu pro vlastní definované zkratky. Vizuální zpracování grafů by mohlo být srozumitelnější. V sekci zhodnocení naměřených dat student rozsáhle diskutuje jednotlivé měřené body a pro jednotlivé funkce provádí dílčí shrnutí výsledků. Poslední kapitolu věnuje celkovému shrnutí výsledků, které je krátké a nekonkrétní. V závěru práce správně zhodnocuje dosažené výsledky a to potřebu lépe specifikovat vliv vlhkosti na některé funkce kalibrátoru.

Navrhovaná známka
C
Body
76

eVSKP id 133811