KHAMZIN, Y. Technologie vstřikování zkušebních těles z termoplastů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kučera, František

Student zpacoval diplomovou práci zcela samostatně, s nadšením a celkově aktivním přístupem, o kterém svědčí pravidelné konzultace v průběhu řešení, včetne doby lockdownu. Velmi dobře využil práce s literaturou, zvládl mezioborově i konstrukční úlohy pro získání podkladů pro zadání vstupních dat do simulačního softwaru. Na základě provedených simulací provedl experimentální část na vstřikolisu, kdy byly výsledky z modelování praktickou částí potvrzeny. rozsahem je práce nadstandardní a je třeba pochválit na cizince velmi dobře zvládnutou jazykovou stránku práce. Studenta za celkový přístup k práci a dosažené výsledky hodnotím VÝBORNĚ - A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Kvalita zpracování výsledků B
Využití poznatků z literatury A
Studium literatury a její zpracování A
Splnění požadavků zadání A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Petruš, Josef

Předložená diplomová práce se zabývá studiem vlivu technologických parametrů na kvalitu zkušebních těles připravených technologií injekčního vstřikování. Cílem práce byla optimalizace sledovaných parametrů na základě simulace vstřikovacího procesu s následným experimentálním ověřením na vstřikovacím stroji. Dle rozsahu práce je zřejmé, že pro splnění cílů byl nezbytný značný objem experimentů a přesah znalostí studenta nad rámec absolvovaných předmětů v rámci bakalářského a magisterského studia, zejména pak práce a vyhodnocení dat simulačního SW Solidworks Plastics. Výsledky simulačních procesů korelují s experimentálně získanými daty, což zvyšuje atraktivitu tématu a uplatnitelnost absolventa v praxi. Předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Závěry práce a jejich formulace A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Úroveň jazykového zpracování B
Využití literatury a její citace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Splnění požadavků zadání A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 131769