ČERVINKA, P. LC oscilátory - laboratorní úloha pro předmět BVMT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Urbanec, Tomáš

Student se práci věnoval v průběhu celého semestru a pravidelně využíval konzultací. Práce je dílem jediného semestru, kdy se student s tématikou nejdříve seznámil, provedl návrh zadaného obvodu, realizoval jej a v laboratoři odměřil. V práci neuvedl zadání laboratorní úlohy využívající navržený obvod. Při práci na realizaci se pokusil obvody i simulovat v programu Pspice.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
D
Body
65

Posudek oponenta

Dřínovský, Jiří

Předložená bakalářské práce má pouze 22 stran textu. Tento fakt je zřejmě způsoben tím, že student měl vypsáno toto téma na začátku letního semestru akademického roku 2008/2009. Téma původního semestrálního projektu nebylo vypsáno, student tedy začínal pracovat na jiném tématu. V práci jsou popsány realizace dvou typu oscilátorů, z nichž se krystalový oscilátor nepodařilo uspokojujícím způsobem oživit. Nicméně i přes tyto nedostatky lze využít alespoň LC oscilátor jako základ nové laboratorní úlohy. V dále práci postrádám vypracovaný návod k laboratorní úloze, podle kterého by studenti předmětu BVMT mohli tuto úlohu měřit. Po formální stránce má práce podprůměrnou úroveň velmi často se zde opakuje nesprávné skloňování podstatných jmen, nevhodné technické formulace, apod. Tento fakt zhoršuje čitelnost předloženého textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání D 13/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 13/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
D
Body
61

Otázky

eVSKP id 22591