ŠULÁKOVÁ, H. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .

Posudky

Posudek vedoucího

Nový, Vítězslav

Práce na bakalářském projektu se vyznačovala aktivním přístupem. Za velmi silný považuji celkový záměr ve spojení charakterem vybrané lokality, který vyústil ve velice zajímavý koncept návrhu. Obsah i forma zpracování vykazují celkově vysokou úroveň závěrečného projektu. Současně výrazně oceňuji autorčin příkladný a svědomitý přístup k práci na projektu. Práce přesvědčivě dokládá schopnost autorky obstát v architektonické praxi. Předloženou bakalářskou práci tedy doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A90.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Přístup studentky ke zpracování hodnotím jako velmi aktivní a cílevědomý s výborným časovým rozvrhem. A
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Hudeček, Vladimír

Autorka práce vypracovala návrh objektu, který svým rozsahem a obsahem splňuje požadavky na bakalářskou práci. Návrh objektu odpovídá danému stupni studia. I přes drobné výtky se jedná o povedenou práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Jedná se o návrh bytového domu umístěného v proluce uliční zástavby. Objekt svojí výškou, tvarem a umístěním respektuje okolní zástavbu.
Provozní řešení C Provozní řešení objektu je navrženo funkčně, ale s několika nedostatky. Vzhledem k podlažnosti stavby zde mohla být navržena širší paleta velikosti jednotlivých bytů. Pochyby vyvolává propojení provozů pro veřejnost s provozem vlastníků jednotlivých bytů. Týká se to například přístupu posilovny a kavárny do schodišťového prostoru s výtahem. Dále se to týká propojení sousedních bytů v 5.NP pomocí balkónu a nemožnost vytvoření soukromí díky výplním otvorů směrem do galerie. Kladně však hodnotím navrženou terasu v posledním podlaží sloužící pro všechny obyvatele objektu.
Technicko konstrukční řešení B Zvolený materiálový systém je určitě možné použít pro tento typ objektu. Jedním z důvodů, proč ale nevidím jako vhodné ho použít, je například vytvoření zakulaceného rohu v 1.NP. Dále by bylo nutné použití kročejové izolace ve skladbě podlah.
Architektonické řešení A Objekt je navržen v jednoduchém tvaru s uskočeným posledním podlažím. Fasáda objektu je originálně členitá díky navrženým výplním otvorů.
Formální úroveň A Předložená práce je zpracována na velmi dobré úrovni. Její zpracování je přehledné a logické. Jediným nedostatkem je uvádění tabulek místností vždy na jiné straně, než je půdorys daného podlaží.
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 133970