FRITSCHER, M. Návrh dynamometru pro závodní pneumobil [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jeniš, Filip

Student se zabýval návrhem dynamotesteru pro závodní pneumobil. S rešeršní částí práce a s koncepčními návrhy jsem poměrně spokojen. Konstrukční návrh považuji za realizovatelný. Před případnou realizací bude nutné odstranit několik nedostatků, jako základ však návrh může posloužit. Z počátku student aktivně pracoval, ale v průběhu času jeho aktivita značně opadla. Promarněný čas se potom snažil dohnat až těsně před odevzdáním práce, což se velmi negativně projevilo na kvalitě odevzdaných výstupů, především na přehlednosti a srozumitelnosti práce. Přesto se domnívám, že stanovené cíle byly splněny, a doporučuji práci k obhajobě se známkou D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti E
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Kubík, Michal

Bakalářská práce se věnuje problematice návrhu dynamometru pro závodní pneumobil. Formální i faktické zpracování práce je na velice nízké úrovni. Komentáře k práci uvedeny níže: • Cíl práce nepatří do úvodu. • Struktura přehledu současného stavu poznání je chaotická a není jasné, proč uvedené informace jsou důležité pro řešení BP. • Obr. 2-12: Chybí popisky os. • Strana 34: Není jasné jaké předběžné výpočty. Kde jsou uvedeny? • Není jasné, co se bude měřit na zkušebně a jak. Chybí nějaké schéma. • Obr. 5-1: Není vůbec jasné, jak bude pneumobil upevněn k rámu. Proč je tam důležitý nějaký náboj s řetězovými koly? • Obr. 5-2: Zcela chybí šrafování a osy. Šrouby se v řezu nekreslí. • Str. 38: Kde jste vzal síly, které působí od řetězového kola? • Navrhnutý rám je dle mého názoru předimenzovaný a zbytečně těžký. V práci nebyla provedena žádná analýza rámu a odhad silového zatížení rámu. • Ve výkresové dokumentaci jsem čekal sestavu uložení hřídele a sestavu napínací kladky. Zcela to chybí. Z toho důvodu nejsem schopen provést kontrolu důležitých rozměrů a tolerancí na výrobních výkresech. Cíle práce byly splněny, a proto práci doporučuji k obhajobě s hodnocením E.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání E
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod E
Vlastní přínos a originalita E
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii E
Logické uspořádání práce a formální náležitosti F
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
E

Otázky

eVSKP id 129489