DENEŠ, S. Výběr a implementace informačního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Koch, Miloš

Velmi dobrá a rozsáhlá práce. Otázka: skutečně se domníváte, že prostředí SAP HANA je uživatelsky natolik přívětivé, aby platilo, co uvádíte v přínosech: S príchodom nového moderného a intuitívnejšieho systému sa očakáva vysoká spokojnosť s užívateľským rozhraním

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Podešva, Lukáš

Zvolené téma je aktuální a student prokázal, že dané problematice rozumí a je schopen své teoretické znalosti aplikovat v praxi. Diplomová práce má svým rozsahem i úrovní, veškeré předpoklady pro její úspěšnou obhajobu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Stanovené cíle jsou jasně formulované a odpovídají úrovni diplomové práce. Veškeré stanovené cíle byly splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Použité metody odpovídají řešenému tématu, student analyzoval vnější i vnitřní prostředí vybrané společnosti a doplnil je o SWOT analýzu. Velký důraz byl kladen na vyhodnocení rizik souvisejících s plánovaným zavedením nového systému a také na návrh opatření pro zmírnění dopadů těchto rizik.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Dosažené výsledky byly prezentovány jasně a srozumitelně. Závěry plynoucí z této práce ukazují na možnost dalšího pokračování v řešení zvoleného problému.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhová část byla zpracována velmi kvalitně a je zde potenciál pro praktické využití zjištěných závěrů a to i přes to, že firma si nakonec zvolila jiného dodavatel informačního systému (než navrhoval autor diplomové práce).
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Jednotlivé body práce na sebe chronologicky i logicky navazují. Student se vyjadřoval srozumitelně a vhodně využíval odborných termínů. Některé obrázky jsou špatně čitelné a autor je mohl překreslit, aby odpovídaly úrovní diplomové práce.
Práce s informačními zdroji A Zdroje uvedené v práci jsou řádně citovány. Množství a aktuálnost citované literatury je dostatečná pro správné pochopení řešené problematiky. V práci je uvedena především odborná česká, slovenská a anglická literatura.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133145