SRNEC, J. Návrh Plánu obnovy pro infrastrukturu podnikatelské fakulty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedlák, Petr

Skvělá a velmi potřebná závěrečná práce vyčerpávajícím způsobem řeší fakultní problém s chybějícím plánem obnovy komunikační infrastruktury serverovny. Bylo dosaženo komplexního řešení s praktickými výstupy použitelnými pro okamžité praktické nasazení. Doplňující otázka: Lze využít pracovní sílu na plný úvazek dle doporučení v práci také na jiné oblasti v rámci zavedení ISMS na fakultě?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kubek, Ján

Práci považuji za velice dobře zpracovanou. Výsledky jsou prakticky použitelné, autor přiložil mimo DR plány i návrh zprávy po incidentu (tzv. AAR). Na základě výše uvedeného navrhuji práci hodnotit stupněm A/výborně. Upozorňuji, že autor, pravděpodobně z nepozornosti, zaměnil v celém textu práce Útvar informačních systémů za Ústav informatiky. Na hodnocení ani kvalitu práce to vliv nemá.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem práce byl návrh plánu obnovy. Navržený plán dobře zpracován a je plně použitelný pro potřeby fakulty.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Práce využívá oborové standardy a normy (zejména ISO 270xx a ISO 24762). Vstupní analýza vychází také z vyhlášky č. 82/2018 Sb, což je vzhledem k specifikům akademické sféry vhodný postup.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Výsledky dosažené v práci (rozdělení a ohodnocení aktiv, DR plány jednotlivých skupin) jsou fakticky správné, konzistentní a úplné.
Praktická využitelnost výsledků A Práce bude předána Útvaru informačních systémů, kde bude při první možné příležitosti zavedena. Doporučení z části 4.1 práce budou předány vedení fakulty.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je vhodně strukturovaná, používá terminologie vychází z oborových standardů a autorem užitých norem. Odborná jazyková úroveň je dobrá, ale na několika místech autor zaměňuje slova s podobnými výrazy (záložní×náhradní zdroj, virtuální×virtualizační), což mírně ztěžuje pochopení té části práce.
Práce s informačními zdroji A Autor vybral kvalitní informační zdroje, které v práci dobře využívá. Citace jsou v textu označeny.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133637