JURČO, D. Návrh a implementace systému na transparentní správu projektových zdrojů na úrovni portfolia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Smolíková, Lenka

Diplomová práce je zaměřená na návrh a implementaci systému na transparentní správu zdrojů na úrovni portfolia společnosti Garrett motion. Analytická část práce obsahuje stručný popis uvedené společnosti a výsledky provedených analýz společnosti. V návrhové části práce autor popisuje návrh řešení, plán projektu a průběh implementace. Autor práce využil praktické zkušenosti, které získal během svého působení pro uvedenou společnost. Z práce je zřejmé, že prostředí firmy zná velmi dobře. Autor si vybral výjimečné téma, které se běžně v diplomových prací nezpracovává (nezaměřuje se pouze na jeden projekt, ale na portfolio projektů). Diplomová práce je nadstandardní svou kvalitou, zpracováním a celkovým přístupem studenta, proto práci hodnotím stupněm A – výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Slivka, Roman

Práce je zajímavá svým obsahem. Zahrnuje v sobě spoustu zajímavých myšlenek. Oceňuji zejména propojení nativních systémů pro řízení projektů do analytického nástroje. Z mého pohledu velmi progresivní způsob řešení této problematiky. Při čtení práce (zejména Kapitoly 3) jsem měl problémy se s orientací. Autor hodně často slučuje popis původního záměru, stím co se nakonec realizovalo. Očekával bych jednoduché porovnání návrhu (design, implementační postup) a vlastní reality co se naiplementovalo s porovnání tohle byl plán a tohle je výsledek. Osobně považuji za nejcenější kapitolu 3.4. Průběh implemnace, ve které se nachází množství velice užitených postřehů, které by stálo za to sdílet s širokou odbornou veřejností. Je ale na škodu věci, že autor nepostupoval při psaní teto kapitoly stejně systemanticky jako v předchozích částech. Například v terorické části je poměrně detailní strukrura odstavců, která usnaňovala orientaci v textu. Toto logické členění v kapitole 3.4 chybí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 135118