KELNAROVÁ, M. Studie procesního řízení zakázky se zaměřením na rozvoj podnikání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Konzultace k postupu zpracování práce i přes obtížné období covidové pandemie probíhaly pravidelně po celý třetí ročník bakalářského studia. Výsledky konzultací byly rychle zpracovány do dalšího postupu řešení . Při vlastní obhajobě by bylo vhodné položit dotaz a to z analytické části a konkrétně ze závěrů SWOT analýzy v oblasti hrozeb - korupce. K návrhové části přístup rozšíření kontaktů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle jsou rozděleny na dvě skupiny a to hlavní -tedy rozvoj podnikání podniku. K tomu byly definovány i dílčí cíle, které vedly k naplnění hlavního cíle ve všech definovaných oblastech rozvoje stavebního podnikatelského subjektu. Cíl byl v celém rozsahu splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Logicky návazné zpracování od teoretických poznatků k představení podniku a jeho portfolia podnikání bylo základem pro analytickou činnost, zaměřenou na realizovanou zakázku. Použité metody posloužily ke kvalitní a detailnímu zpracování závěrů analytické činnosti.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Zde je nutno vyzvednout přístup k zamyšlení nad všemi oblastmi, které povedou k dobrému postavení podniku na trzích zákazníků a tím i posílení zodpovědnosti k jakosti provedené zakázky.
Praktická využitelnost výsledků B Předložené závěry návrhové části se mohou stát dobrým základen pro zamyšlení TOP managementu podniku při tvorbě strategického přístupu k podnikatelské činnosti a její možné realizaci.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce a její formální náležitosti odpovídají v plném rozsahu požadavkům na zpracování závěrečných prací na VUT v Brně, Fakultě podnikatelské. Použitá terminologie je v souladu s využitím procesního řízení v průmyslovém odvětví stavebnictví.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována na základě knižních odborných publikací, internetových stránek a podnikových materiálů a respektuje zákon o citacích .a ochraně duševního vlastnictví.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Matuš, Ondřej

Závěrečná práce velmi objektivně posoudila specifické postavení firmy na trhu a popsala její silné a slabé stránky. Rovněž vlastní průběh zakázky je zdokumentován velmi věcně a oceňuji, že studentka pronikla do provozního chodu společnosti. Autor bakalářské práce navrhl vlastní návrh řešení na zlepšení analyzované zakázky, což hodnotím velmi kladně. Celková úroveň bakalářské práce je přehledná, srozumitelná a bez výrazných chyb. Cíl práce hodnotím jako splněný a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 131861