BIČAN, V. Optimalizace výrobního procesu v zámeckém vinařství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Videcká, Zdeňka

Bakalářská práce se zaměřuje na eliminaci ztrát na lahvovací lince v Zámeckém vinařství. Autor postupoval při řešení problému metodicky správně. Analytická část je zpracována detailně, popis lahvovací linky, výrobního procesu, sběr dat i měření procesu jsou rozsáhlé. Vlastní řešení uvedené v návrhové části využívá prediktivní simulaci jako nástroj pro stanovení ztrát a predikci návrhu změn na lahvovací lince. Modelování lahvovací linky je metodicky správně od formulace problému až po návrh experimentů a jejich vyhodnocení. Pomocí experimentů s modelem autor navrhuje doporučení pro zvýšení produktivity výrobní linky včetně ekonomického zhodnocení. Práce může sloužit jako podklad pro rozhodování managementu při úpravě procesů lahvovací linky s cílem zvýšení produktivity lahvovací linky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mrázová,, Vladimíra

Autor práce přesně pochopil zadání, analyzoval v praxi častý problém nedostatečné efektivity procesu kontra investovaných i provozních nákladů. Věnoval se tomuto tématu na pracovišti časově nad rámec bakalářské práce a precizně věnoval čas analýze problému. Správně vytvořil počítačový model resp. digitální dvojče výrobní linky. Velmi správně pochopil optimální a maximální kapacitu strojů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135034