BAJER, J. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Hornungová, Jana

Vzhledem ke stanoveným cílům a použitým metodám je možno předloženou bakalářskou práci považovat za standardní. Student v průběhu zpracování pracoval aktivně, pravidelně konzultoval a dodržoval termíny. Práce má praktické využití, návrhy by však mohly být podrobněji rozpracovány. OTÁZKA: 1) Upřesněte prosím Váš návrh ohledně prodeje pozemku (o jakou výměru by se jednalo, jaký příjem z prodeje by se mohl očekávat vzhledem k tržním podmínkám, apod.).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly splněny, drobným nedostatek je pouze ne zcela jasné praktické využití návrhů - jejich rozpracovanost.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Uvedené postupy a řešení jsou zcela běžné, obecně známé, daná problematika patří mezi nejčastěji řešené v závěrečných pracích. Struktura práce odpovídá tématu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Provázanost analytické části a návrhové části je dobrá. Drobné nedostatky jsou již ve zmiňované praktické realizaci opatření, respektive ve podrobnějším rozpracování konkrétních návrhů.
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Formální stránka textu obsahuje drobné vizuální chyby, např. různé formátování textu nebo číslování kapitol Úvod, Závěr aj.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce s odbornou literaturou je na přijatelné a standardní úrovni, která je pro tento typ prací požadována. Použité zdroje vystihují podstatu zpracovaného tématu.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Sládek, Libor

Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě. Kladně lze zejména hodnotit vlastní finanční analýzu firmy, kdy autor získal potřebná data ve spolupráci s managementem posuzované firmy, tato data přehledně zpracoval, prodiskutoval i s jinými odborníky na danou problematiku a byl schopen navrhnout zajímavá řešení, byť tato opírá o závěry analýzy jiného subjektu a určitá řešení by bývalo vhodné více rozpracovat. Lépe mohla být rozvržená teoretická část práce. Je příliš rozvláčná a nadměrný důraz je kladen na prvotní údaje, přičemž by určitě bylo přínosné, kdyby se autor zaměřil více na interpretaci obecných výsledků finanční analýzy. Autor v kapitolách 3.3.3 a 3.3.4 popisuje rozvahu resp. výkaz zisku a ztráty, bohužel v již neplatné struktuře pro aktuální období. Závěrem je možné konstatovat, že cíl práce byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 135412