CABEJŠKOVÁ, T. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Práce vznikala v časovém skluzu, poslední verze byla zaslána vedoucímu 13.5.v 19:43. Připomínky zaslané studentce nebyly tedy z velké části zapracovány. Práci doporučuji k obhajobě s výše uvedeným hodnocením. Jako vedoucí práce z důvodu objektivity otázku k obhajobě nepokládám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E Cíle práce jsou formulovány pouze obecně, tedy hodnotit jejich splnění je problematické. Je zde i nekonzistentnost definovaných cílů v zadání práce a samotném textu práce. Zásadní problém vidím ve splnění cíle konkrétních návrhů na zlepšení.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Použité metody jsou běžné, obecně známé, řešení tedy není inovativní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E Splněno pouze dostatečně. Chybí propojením návrhové a analytické části, strategická analýza je provedena nedostatečným způsobem, z návrhů není patrné, jaké opatření vychází čistě z FA a jaké ze StrA. I když se lze se závěry ztotožnit, zřejmě jejich formulace byla ovlivněna i osobní zkušeností autorky, než pouze zpracovanou částí práce.
Praktická využitelnost výsledků D U návrhů postrádám podrobnější ekonomickou evaluaci, časový plán realizace, posloupnost jednotlivých návrhů. Některé z opatření asi firma realizovat může.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Formální stránka práce je slabší. Stylisticky je práce psána spíše hovorovým jazykem. Celá kapitola 2.2. je jednou částí, není rozdělena na podkapitoly. A to tato část představuje 24 stran. V práci je poměrně hodně drobných formálních nedostatků, překlepů, chybějících odsazení za tabulkami atd.
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Citováno je pouze z domácích zdrojů a monografií. V textu je využita v přímých citacích pouze část zde uvedených zdrojů.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Oulehla, Jiří

V kapitole 2.6. definujete SWOT matici.Jakou obecnou strategií vycházející z této matice doporučujete podniku jít? Protože tato část není uvedena ani v teoretickém rozboru tak připomínám, že tyto strategie jsou například SO, WO atd.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
D

eVSKP id 130345