PAJER, P. Zlepšení finanční výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Práce vznikala ve velkém časovém skluzu, poslední verze práce byla zaslána ke konzultaci 14.5. v 15:11. A tento soubor nebyl ještě finálně formálně upraven, z čehož pak vyplívá i chybějící titulní strana a zadání. Ne všechny připomínky vedoucího byl tedy student schopen zapracovat. Práci doporučuji k obhajobě s výše uvedeným hodnocením. Jako vedoucí práce z důvodu objektivity otázku k obhajobě nepokládám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Nedostatkem u definovaným cílů je to, že ne zcela zdůvodňují ekonomické dopady návrhů, dále postrádám lepší provázanost mezi návrhovou a analytickou a teoretickou částí práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autor využívá pouze obecně známe metody a postupy řešení.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D V práci není podrobně vysvětleno, jak spolu souvisí provedená FA a StrA. Závěry vedoucí k návrhů dle práce mohly vzniknou zřejmě i jinak, nejspíše z osobní zkušenosti autora, zcela se neopírají o provedenou analytickou část.
Praktická využitelnost výsledků C Výsledky může firma použít, dílčím nedostatkem je pouze částečně provedená alternativnost návrhů a ne plně zpracovaný plán realizace časové. Stejně tak chybí propojení jednotlivých návrhů komplexně.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E Zásadní nedostatkem je to, že elektronický formát práce neobsahuje titulní list a oficiální zadávací protokol. Tím je problematicky naplněna shoda elektronické a listinné formy práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Citováno převážně z domácích monografií. Aktivně citováno je jenom z části zde uvedených zdrojů.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Oulehla, Jiří

Návrh v kapitole 5.1. je zaměřen na tvorbu e-shopu. Podrobně vysvětlete, jak je to s realizovatelní druhé části návrhu, tedy posílení počtu zahraničních zákazníků, když je jejich podíl na tržbách pouze 0,03%(strana 74). Může realizace tohoto návrhu nějak zásadně změnit situaci podniku?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
D

eVSKP id 132132