ŠPIČÁK, J. Revitalizace kabelážního systému v budově Hudební fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedlák, Petr

Komplexně pojatá závěrečná práce řeší nelehký úkol konsolidace síťové infrastruktury budované postupnou metodou, což má nepříznivý dopad v heterogenním síťovém prostředí. Splnění cíle práce bylo dosaženo jediným schůdným řešením, čímž je návrh realizace nového nadčasového kabelážního systému v modulárním provedení. Doplňující otázky: 1. Jak je v návrhu řešena systémová záruka na nový kabelážní systém? 2. V jakém stadiu realizace navrženého řešení se momentálně konsolidace infrastruktury nachází?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Novotný, Vít

Obsahem bakalářská práce bylo provedení analýzy síťové komunikační infrastruktury v budově Hudební fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a následný návrh na jeho vylepšení dle aktuálních požadavků i s výhledem do budoucna. Práce společně s vlastním projektem je značně rozsáhlá a je zpracována celkem pečlivě, avšak i tak se student nevyhnul řadě nepřesností. • Například analýza stávající situace je provedena zevrubně, popis však není zcela logicky uspořádaný, v jednom textu jsou míchány záležitosti pasivní i aktivní části fyzické vrstvy, L3 adresace, dle mého by bylo přehlednější tyto záležitosti popsat odděleně s příslušnými odkazy. • V textu práce či alespoň ve vlastním projektu mi chybí seznam konkrétních požadavků. • Po formální stránce bych vytknul vkládání obrázků v bitmapovém formátu, i když byl zřejmě vyhotoven nástrojem, který umí export ve vektorové kvalitě. Také výraz „zahoření“ na str. 45 nemá ten význam, co student zamýšlel • VoIP telefon vyžaduje podstatně nižší kapacitu než 10 Mb/s. • Číslování pozic v rozvaděčích se dle zvyklostí realizuje od spodu a nikoli shora. • Obr. v Realizační dokumentaci na str.4 by mohl obsahovat symboly odpovídající danému určení, tj. nejen symboly počítače, ale i VoIP telefonů či WiFi AP Výše uvedené výtky však výrazněji nesnižují jinak dosti vysokou hodnotu práce. Závěrem lze shrnout, že cíle práce byly splněny, obsah práce je velmi hodnotným vstupem pro další kroky vedoucí k upgradu stávající síťové infrastruktury. Práci doporučuji k obhajobě, a navzdory výše uvedeným připomínkám hodnotím známkou A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 133630