JELÍNEK, M. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Poláček, Tomáš

Cílem předložené bakalářské práce bylo analyzovat finanční situaci zvolené společnosti a navrhnout opatření ke zlepšení. Ve své první části (analýza a identifikace problematických oblastí finančního zdraví) byl stanovený cíl naplněn. Jisté výhrady lze vyslovit k navazující části práce - tedy k návrhm na opatření, které jsou relativně obecné, resp. jejich případná efektivita je na zvážení autora a podniku (viz. marketingové návrhy). Pro jejich praktické využití bude třeba podrobnějšího rozpracování - přesnějšího ekonomického rozboru a zhodnocení. Otázka vedoucího: Je opravdu pro podnik výhodné, aby spoléhal na finanční analýzy zpracované studenty?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Hornungová, Jana

Předložená bakalářská práce dosahuje standardní úrovně zpracování. Obsahově bych pouze uvedla, že SWOT analýza, která je uvedena, postrádá podrobnější analýzy vnějšího a vnitřního okolí a chybí mi v práci některé další výpočty (např. doba splatnosti závazků, aj.). Jednotlivé návrhy lze považovat za podklad, na jehož základě bude mít podnik možnost jejich využitelnost zvážit. Uvítala bych však porovnání stávající ekonomické situace se situací po změně, případně doplnění jednoduchého modelu predikce např. u růstu tržeb, vzhledem k tomu, že návrhy směřují, předpokládám, právě ke zlepšení této oblasti. OTÁZKA: 1) Jakou částku (% ze zisku apod.) je ochoten Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o. investovat do vašich návrhů vzhledem ke stávající ekonomické situaci?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 134985